Peste 40.000 de manifestanţi au ieşit în stradă, la Viena, împotriva restricţiilor şi vaccinării obligatorii (Galerie video)

Peste 40.000 de manifestanţi au ieşit în stradă, la Viena, împotriva restricţiilor şi vaccinării obligatorii (Galerie video)

Peste 40.000 de oameni au demonstrat, sâmbătă, la Viena, pentru a contesta restricţiile impuse de autorităţi ca să ţină sub control pandemia de Covid-19 şi planurile de a face vaccinările obligatorii.

Confruntat cu o creştere a numărului de infectări, Guvernul a făcut luna trecută Austria prima ţară din Europa de Vest care a reimpus carantina şi a anunţat că va face vaccinarea obligatorie din februarie.

Oamenii au purtat pancarte pe care scria: ”Voi decide pentru mine”, ”Facem Austria Mare din nou” şi ”Noi alegeri”, un semnal legat de tulburările politice care au dus la trei cancelari în decurs de două luni, transmite Reuters

"Sunt aici pentru că sunt împotriva vaccinărilor forţate. Sunt pentru drepturile omului, iar încălcarea drepturilor omului ar trebui oprită", a declarat un protestatar pentru Reuters Television.

”Ne protejăm copiii”, a spus altul.

Aproximativ 1.200 de poliţişti s-au desfăşurat pentru a gestiona demonstranţii veniţi din mai multe direcţii, care s-au unit într-un marş pe bulevardul central Ring.

Poliţia a estimat dimensiunea protestului la peste 40.000 de participanţi, în timp ce aproximativ 1.500 de persoane au organizat contraproteste.

Poliţiştii au folosit spray-uri cu piper împotriva unor protestatari care au aruncat cu artificii spre poliţie şi au reţinut câţiva manifestanţi.

O comisie parlamentară a aprobat săptămâna aceasta dublarea perioadei de carantină la 20 de zile, despre care Guvernul a spus că este cea mai lungă.

Austria, o ţară cu 8,9 milioane de locuitori, a raportat aproape 1,2 milioane de cazuri de coronavirus şi peste 12.000 de decese legate de Covid-19 de la începutul pandemiei, anul trecut. Numărul cazurilor noi a scăzut de la începutul carantinei, ai căror termeni fac excepţie pentru proteste.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇