Austria intră în lockdown total şi va impune vaccinarea obligatorie pentru toată populaţia

Austria intră în lockdown total şi va impune vaccinarea obligatorie pentru toată populaţia

De luni, Austria va intra în lockdown total, iar vaccinarea antiCovid va deveni obligatorie pentru toată lumea din februarie 2022.

Anunţul a fost făcut, vineri, într-o conferinţă de presă, de noul cancelar austriac Alexander Schallenberg, citat de Deutsche Welle.

Potrivit acestuia, Austria va intra în lockdown complet timp de zece zile, cu posibilitate de prelungire pentru încă zece zile.

Munca la domiciliu este recomandată, iar oamenii pot ieși din case doar pentru anumite activități, ce urmează să fie detaliate. Cancelarul a cerut ca școlile să rămână deschise.

ADVERTISING

Pentru a reduce numărul infecțiilor aflat în creștere, cele nouă state federale ale Austriei au convenit să impună restricții la nivel național începând de luni. Liderii de land s-au întâlnit vineri cu premierul Schallenberg și cu ministrul Sănătății Wolfgang Mückstein, în Tirol.

Anterior, Austria a introdus un lockdown aplicabil exclusiv persoanelor nevaccinate, dar se pare că nu a obținut efectul dorit. Numărul cazurilor a continuat să crească pe parcursul întregii săptămâni. Austria a înregistrat peste 15.000 de cazuri noi în ultimele 24 de ore, arată BBC.

ADVERTISING

Apoi, aseară, două regiuni au anunţat lockdown pentru toată lumea: Este vorba despre Salzburg şi Oberösterreich (Austria Superioară). Aici, locuitorii vor putea ieşi din case doar pentru asigurarea nevoilor esenţiale, pentru a merge la serviciu şi pentru plimbări scurte în apropierea locuinţelor. Şcolile şi grădiniţele vor fi închise.

Austria va deveni prima țară din UE care va impune vaccinare obligatorie antiCovid. Guvernul urmează să detalieze cum vor fi sancționați cei care refuză vaccinarea.

Trebuie "să privim realitatea în faţă. În pofida lunilor de persuasiune, nu am reuşit să convingem suficient de mulţi oameni să se vaccineze", a spus cancelarul, deplângând suprasolicitarea actuală a secţiilor de terapie intensivă.

ADVERTISING

Aproximativ două treimi din populația Austriei este complet vaccinată, având una dintre cele mai scăzute rate din Europa de Vest.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇