Răzvan Cherecheș spune că România ar trebui să ia măsuri ca-n Austria, unde amenda pentru nevaccinaţii care nu respectă lockdown-ul e 1.450 de euro

Răzvan Cherecheș spune că România ar trebui să ia măsuri ca-n Austria, unde amenda pentru nevaccinaţii care nu  respectă lockdown-ul e 1.450 de euro

Răzvan Cherecheș, profesor de Sănătate Publică la Universitatea Babeș Bolyai din Cluj Napoca și fost consilier onorific al ministrului Sanatății, spune că România are nevoie de restricții mai severe, dacă vrem să evităm sutele de decese cauzate de Covid zilnic.

El dă exemplul Austriei, unde deși rata de vaccinare este mai mare decât în România, a decis lockdown pentru persoanele nevaccinate pentru următoarele 10 zile.

”Austria a decis lockdown pentru persoanele nevaccinate pentru următoarele 10 zile. Amenda pentru încălcarea lockdown-ului este de 1.450 euro.

ADVERTISING

Austria are rata de vaccinare de 65%, considerată prea mică pentru prevenirea aglomerării secțiilor de terapie intensivă. Din nefericire, rata de vaccinare este mult mai mică la noi, deci avem și noi nevoie de restricții mai severe, dacă vrem să evităm sutele de morți pe zi”, a scris Răzvan Cherecheș pe Facebook.

începând de mâine, Austria a decis lockdown pentru persoanele nevaccinate pentru următoarele 10 zileamenda pentru...

Publicată de Razvan Chereches pe Duminică, 14 noiembrie 2021

Începând de azi, Austria plasează în carantină milioane de persoane care nu s-au vaccinat împotriva coronavirusului, în încercarea de a face faţă creşterii numărului de infecţii la niveluri record, a anunţat cancelarul Alexander Schallenberg.

ADVERTISING

„Trebuie să creştem rata vaccinărilor. Este ruşinos de scăzută”, a declarat Schallenberg, duminică, într-o conferinţă de presă.

Austria este prima țară din lume care impune o astfel de măsură, care se va aplica într-o primă fază până la 24 noiembrie. Este prima țară din lume care impune o astfel de măsură.

Impunerea carantinei va însemna că persoanele nevaccinate vor putea ieşi din casă doar pentru anumite activităţi considerate vitale sau pentru urgenţe medicale.

Există deja restricţii majore pentru această categorie de populaţie - de exemplu, persoanele nevaccinate trebuie să prezinte un test negativ la coronavirus pentru a putea merge la muncă.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇