Sărbători de iarnă cu restricții 2G în Austria, din cauza valului de îmbolnăviri

Sărbători de iarnă cu restricții 2G în Austria, din cauza valului de îmbolnăviri

Restricțiile epidemice se vor menține, cel mai probabil, în Austria, de Crăciun și Revelion. Anunțul a fost făcut de cancelarul Alexander Schallenberg.

Austria a raportat sâmbătă 9.943 de noi infecții într-o perioadă de 24 de ore, depășind cel mai grav bilanț înregistrat pe 13 noiembrie 2020, când au fost 9.586 de cazuri, conform Reuters.

Pentru a stăvili virusul, guvernul a anunțat vineri că, începând de luni, va interzice accesul în cafenele, restaurante și saloane de coafură celor care nu sunt complet vaccinați împotriva COVID-19.

Regula „2G", care necesită dovada vaccinării complete sau a recuperării, va fi, de asemenea, în vigoare pentru hoteluri și cinematografe sau pentru evenimente cu mai mult de 25 de persoane.

2G vine de la cuvintele germane pentru „imunizat” și „recuperat”.

La locul de muncă, de la 1 noiembrie se aplică regula „3G”, adică angajații trebuie să fie vaccinați, recuperați sau testați (geimpft, genesen, getestet).

„Nu cred că în șase săptămâni situația va fi de așa natură încât să putem relaxa măsurile. Așa că va fi probabil un Crăciun 2G", a declarat Schallenberg pentru „Kronen Zeitung”, într-un articol publicat duminică.

Noile infecții de duminică au scăzut ușor la 8.554, potrivit datelor Ministerului de Interne.

Austria, care are o populație de 8,9 milioane de persoane, a raportat 883.887 de cazuri de COVID-19 și 11.502 decese de la izbucnirea pandemiei.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇