Peste 3.200 de angajați din sănătate au fost infectați cu COVID-19. Tătaru, în cea mai grea zi din pandemie: Sistemul medical încă rezistă

Peste 3.200 de angajați din sănătate au fost infectați cu COVID-19. Tătaru, în cea mai grea zi din pandemie: Sistemul medical încă rezistă

Grupul de Informate Strategică a informat că peste 3.200 de angajați din sistemul medical au fost infectați cu COVID-19 de la începutul pandemiei.

Este vorba doar de personalul medical, nu și cel auxiliar. Astfel, din cei 3.277 de angajați infectați, 834 sunt medici, 2.363 sunt asistenți medicali și 80 sunt ambulanțieri.

Miercuri, cel mai grav bilanț

Miercuri a fost raportat cel mai grav bilanț de la începutul pandemiei în România. În ultimele 24 de ore, au fost depistate 2.958 de cazuri noi de coronavirus, după prelucrarea a 27.814 teste.

ADVERTISING

De asemenea, au fost raportate 82 de decese, astfel că bilanțul negru urcă la 5.203.

Mesajul lui Nelu Tătaru după recordul anunțat

După bilanțul de miercuri, ministrul Sănatății, Nelu Tătaru, a făcut iar apel la oameni să respecte regulile.

"Este un moment pe care îl readucem în atenția tuturor pentru a specifica că menținem același trend ascendent în pofida acelor precauții. În perioada următoare în spitale și DSP-uri vor exista acele evaluări încrucişate pentru a putea vedea dacă există acea capacitate pentru cei care lucrează în aceste spitale, pentru a putea da acea asistentă medicală de care avem nevoie. Sistemul medical încă rezistă, dar recomandarea noastră este de a nu forța", a spus Nelu Tătaru.

ADVERTISING

Ministrul a precizat că în acest moment avem 226 de spitale suport COVID, 1.050 de paturi ATI și că sunt 612 oameni internați în aceste spitale.

"Sistemul este cel care ne va da și capacitatea. Suntem întrebați care ar fi limitele. Am primit și 200, primim și 2.000-3.000 de pacienți pe zi. Dar haideți să vedem dacă acea componentă de prevenție face diferența", a punctat el.

ADVERTISING

"Personalul medical este același de acum 7 luni. Suntem într-un moment pe care trebuie să îl gestionăm împreună. Corpul medical, deși obosit, va da asistența medicală", a continuat ministrul.

Despre noile restricții, Tătaru a punctat că se vor vedea urmările peste 10-14 zile.

"Aceste reguli își vor face efectul în decurs de 10-14 zile. În aceste zile haideți să fim toți solidari, acest numar de cazuri nu e apărut în septembrie, august. Avem 7 luni în care gestionăm o pandemie. Suntem într-un moment în care fiecare avem o componentă la care să contribuim.

Populația civilă este cea care gestionează. Fiecare trebuie să conștientizăm că doar de noi depinde viitorul sănătății acestei națiuni", a mai spus el.

Ministrul a punctat că în măsura în care acești indici vor reveni sub 1,5 vor reveni și ei cu relaxările.

https://www.facebook.com/MinisterulSanatatii/videos/2414632748843034

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇