Peste 100.000 de dosare care aveau legătură cu terenuri au fost găsite aruncate într-un depozit din Constanța

Peste 100.000 de dosare care aveau legătură cu terenuri au fost găsite aruncate într-un depozit din Constanța

Primarul Constanţei Vergil Chiţac anunţă că peste 100.000 de dosare şi alte documente care aveau legătură cu terenuri au fost găsite aruncate într-un depozit, în vederea topirii,

”Oare a încercat cineva să şteargă urmele celor 20 de ani de administraţie roşie? Priviţi ce scrie în raportul referitor la situaţia documentelor Primăriei aruncate într-un depozit al companiei de transport de către fosta administraţie:

“Având in vedere importanta şi implicaţiile ce decurg din documentele elaborate de Direcţia patrimoniu şi cadastru, această lipsă de control şi evidenţă a actelor emise, coroborat cu perioadele scurte de păstrare, pot prejudicia grav interesele UAT Constanţa prin distrugerea unor informaţii cu privire la dreptul de folosinţă, dreptul de administrare sau chiar dreptul de deplină proprietate asupra bunurilor aflate în domeniul public şi privat al UAT Constanţa””, a scris primarul pe Facebook.

ADVERTISING

El afirmă că dacă cele peste 119.909 dosare, 1.049 de bibliorafturi, 1.016 volume, 65 de pachete şi 124 de cutii nu ar fi fost găsite din întâmplare, ar fi fost ”irevocabil şi definitiv pierdute prin topire”.

”Cea mai mare parte din documente proveneau de la Direcţia Patrimoniu şi Cadastru din cadrul primăriei. Aţi ghicit, aveau legătură cu terenuri… Din 823 bibliorafturi provenite de la această direcţie, cu privire la 746 s-au dispus măsuri de reintroducere în fondul arhivistic activ.

Altfel spus, aceste documente nu îndeplineau condiţiile legale de casare, unele dintre ele trebuind chiar să fie păstrate permanent”, a precizat Vergil Chiţac.

Oare a încercat cineva să șteargă urmele celor 20 de ani de administrație roșie? Priviți ce scrie în raportul...

Posted by Vergil Chițac on Tuesday, March 9, 2021

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇