Percheziţii într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste 2,5 milioane de lei. Ar fi implicată și Primăria Sectorului 4

Percheziţii într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste 2,5 milioane de lei. Ar fi implicată și Primăria Sectorului 4

Poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice fac, marţi, 6 percheziţii, în Bucureşti şi Constanţa, la mai multe persoane bănuite de cauzarea unui prejudiciu de peste 2.500.000 de lei, prin infracţiuni economice.

”La data de 20 octombrie 2020, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice şi ai Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale efectuează 6 percheziţii domiciliare, în Bucureşti (4) şi Constanţa (2) şi pun în aplicare 5 mandate de aducere. Activităţile se desfăşoară în cadrul unui dosar penal de evaziune fiscală, cu prejudiciul de peste 2.500.000 de lei, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti”, se arată într-un comunicat al IGPR.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Potrivit sursei citate, există indicii că persoanele cercetate ar fi constituit un circuit format din mai multe societăți comerciale, o parte dintre acestea de tip „fantomă”, în scopul sustragerii de la plata TVA-ului și a impozitului pe profit.

Banii ar fi provenit din activități economice concentrate în jurul unor licitații privind lucrări de reabilitare, modernizare și amenajare a unor obiective deținute de o instituție.

Persoanele cercetate vor fi conduse la sediul Inspectoratului General al Poliției Române, pentru desfășurarea activităților specifice de urmărire penală.

Potrivit G4Media, instituția la care face referire IGPR ar fi Primăria Sectorului 4. Cei vizați în dosar, prin firmele lor, obțineau contracte licitate de primărie, iar apoi treceau încasările printr-un lanț de firme fantomă, pentru a nu plăti taxe la stat.


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!