Percheziții în 17 județe și București: O firmă din Mureş ar fi aruncat deşeuri medicale direct în natură

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Mureș fac peste 190 de percheziții în 17 județe și în București, la sediile și locuințele unor persoane fizice și juridice.

Persoanele vizate sunt bănuite de evaziune fiscală, abuz în serviciu și poluare prin evacuare de deșeuri, conform unui comunicat al Poliției Române.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Perchezițiile au loc în București și Mureș, Botoșani, Iași, Suceava, Alba, Arad, Bacău, Bihor, Caraș Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Prahova, Sibiu, Teleorman și Vaslui.

„Din cercetări a reieșit că, în perioada 2018-2020, o societate comercială din județul Mureș, având ca obiect de activitate preluarea deșeurilor și predarea lor către incineratoare autorizate, cu activitate în 17 județe, nu ar fi înregistrat în evidențele contabile relațiile comerciale stabilite.

De asemenea, pentru a evita costurile privind incinerarea legală și înregistrarea în contabilitate a facturilor de prestări servicii, societatea în cauză ar fi evacuat în natură deșeurile preluate.

În activități ar fi fost angrenate unități medicale și societăți cu profil medical, ale căror evidențe ar fi fost trunchiate, astfel încât agentul economic în cauză s-ar fi sustras de la plata impozitelor și taxelor datorate bugetului de stat”, se arată în documentul citat.

Prejudiciul în acest dosar este de 380.000 de lei.

Poliția Română precizează că 5 mandate de aducere vor fi puse în executare.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro

A.G.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖