Percheziții DNA la Primăria din Iași. Procurorii au intrat în biroul lui Chirica, dar el e la Bucureşti

Percheziții DNA la Primăria din Iași. Procurorii au intrat în biroul lui Chirica, dar el e la Bucureşti

Procurorii DNA fac percheziţii, miercuri, la Primăria Iaşi și la Poliția Locală, într-un dosar ce vizează suspiciuni de corupție, fapte comise în cursul anului 2018.

Procurorii au intrat în biroul primarului Mihai Chirică și au ridicat mai multe documente de la Serviciul Urbanism și Cadastru, informează Bună Ziua Iași.

Edilul Mihai Chirică a declarat că se află la București și nu poate da detalii despre perchezițiile de la primărie.

„În această dimineaţă procurori din cadrul DNA Iaşi au venit la sediul Primăriei pentru a ridica unele documente emise începând cu anul 2012 de la diferite servicii din cadrul municipalităţii. Conform procedurii, în calitatea mea de primar, am fost informat de această acţiune.

În acest moment eu mă aflu la Bucureşti, împreună cu viceprimarul Daniel Juravle, unde am programate mai multe întâlniri la Guvern pentru proiectele oraşului. Nu vă pot da mai multe detalii şi sunt sigur că o comunicare oficială o veţi primi de la instituţiile de resort”, a transmis primarul Chirica.

Potrivit Ziarul de Iași, verificările procurorilor ar viza modul în care au fost emise acte urbanistice care au certificat construirea unei clădiri în cartierul Tătărași.

Publicația Reporter de Iași a dezvăluit recent că, în acest caz, au fost emise două certificate de atestare a edificării construcției la doar o zi distanță: unul era semnat de către fostul viceprimar Gabriel Harabagiu, iar celălalt de primarul Mihai Chirica.

Jurnaliștii au susținut că ambele certificate conțin falsuri în sensul că atestă faptul că blocul ridicat respectă indicatorii urbanistici aprobați de Primărie.