Pentagonul a amânat avansarea unor femei-general, de teamă că Trump le va respinge

Pentagonul a amânat avansarea unor femei-general, de teamă că Trump le va respinge

Pentagonul a amânat avansarea în funcție a două femei-general, de teamă că, odată ajunse pe biroul președintelui Donald Trump, propunerile vor fi respinse.

Mark Milley, şeful Statului Major al armatei americane, și ministrul Apărării de la acel moment, Mark Esper, s-au temut că ”Administrația Trump va înlocui cele două candidate cu nume agreate”, potrivit New York Times, publicația menționând că întâietate aveau bărbații albi.

ADVERTISING

Mai mult, cei doi s-au gândit și că, odată ce numele celor două vor ajunge în atenția Casei Albe condusă de Trump, femeile ar putea fi hărțuite.

Astfel, cei doi înalți oficiali au decis să amâne propunerea de avansare în grad, considerând că cele două au mai multe șanse odată ce la Casa Albă ar fi ajuns Biden.

Informația a fost confirmată de Esper pentru CNN, însă Pentagonul și Donald Trump nu au reacționat încă. În timpul Administrației Trump relațiile cu Pentagonul nu au fost dintre cele mai bune. De asemenea, relația lui Trump cu Esper n-a fost una armonioasă.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Esper a declarat CNN că cele două au fost alese pentru că erau cele mai calificate pentru funcții. Miller a comentat și el informația, dar a spus că amânarea a fost decisă pentru a fi făcută în cel mai oportun moment și că nu a avut legătură cu faptul că erau femei.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇