Patru români au furat 26 de milioane de lire sterline, în Anglia. Procurorul de caz crede că jaful ar putea deveni film: Se poate numi Gâşte grase şi găini proaste!

Patru români au furat 26 de milioane de lire sterline, în Anglia. Procurorul de caz crede că jaful ar putea deveni film: Se poate numi Gâşte grase şi găini proaste!

Patru români sunt judecaţi în Marea Britanie după ce anul trecut, în decembrie, au fost complici la jafurile comise în casa fostului fotbalist Frank Lampard, dar şi la moştenitoarea Tamara Ecclestone şi familia magnatului Vichai Srivaddhanaprabha.

Maria Meșter, Emil Bogdan Savastru, Alexandru Stan și Sorin Marcovici sunt acuzați că făceau parte din „echipa de sprijin” care a furat ceasuri, bijuterii și alte bunuri în valoare totală de 26 de milioane de lire sterline, potrivit BBC.

Tim Cray, unul dintre procurorii implicați în acest caz, a declarat că aceste spargeri au primit foarte multă atenție din partea presei și ar putea deveni, cel mai probabil, subiectul unui film de Hollywood.

ADVERTISING

”Nu cred că este exagerat să credem că ceea ce am aflat cu toţii în cadrul procesului va fi transformat într-o zi într-un film. Mi-aş dori să fiu interpretat de Liam Neeson”, a precizat anchetatorul.

După ce Maria Meşter le-a spus juraţilor că ea este doar „o găină proastă” şi nu a fost implicată în aceste spargeri, procurorul a afirmat că filmul s-ar putea numi „Gâşte grase şi găini proaste”.

ADVERTISING

Casa managerului Chelsea şi a soţiei sale, Christine Lampard, a fost prima spartă la 1 decembrie. Hoții au furat un ceas cu diamante, butoni şi un ceas în valoare totală de aproximativ 60.000 de lire sterline.

Apoi, pe 10 decembrie, a fost vizată o proprietate Knightsbridge aparţinând familiei Srivaddhanaprabha. A fost casa miliardarului care deținea clubul de fotbal Leicester City, Srivaddhanaprabha, și care a murit într-un accident de elicopter în octombrie 2018.

De data aceasta, au furat 400.000 de euro în numerar, precum şi ceasuri scumpe.

ADVERTISING

În a treia spargere, din casa de lângă Palatul Kensington, unde locuiesc Tamara Ecclestone și soţul ei Jay Rutland, s-au furat obiecte în valoare de aproximativ 25 de milioane de lire sterline.

Procurorul a spus că cei patru spărgători au avut nevoie de patru lucruri: „transport, sprijin logistic, o bază şi ajutor pentru a scoate prada din ţară”.

El a precizat că cei patru români sunt judecați pentru „sprijinul acordat” spărgătorilor.

„În toate filmele cu infractori există un ecran negru şi la final apare deznodământul. Acum, pe ultimul ecran scrie: Alexandru Stan, Maria Meşter, Sorin Marcovici şi Emil Bogdan Savastru au fost judecaţi la finalul acelui an de un juriu din Isleworth. Dumneavoastră veţi ajunge să scrieţi următorul ecran despre ce li se întâmplă”, a adăugat el.

„Spuneam că există cu siguranţă gâşte grase în acest caz, nu mult mai grase decât familia Ecclestone, dar aceste găini erau foarte departe de a fi proaste şi erau mai mult decât pregătite pentru a scoate carnea de pe gâşte”, a mai spus procurorul.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇