După o noapte în arest, patronii de la Crevedia au fost aduși din nou la audieri. Avocat: Se poate întâmpla la oricare dintre stațiile GPL!

După o noapte în arest, patronii de la Crevedia au fost aduși din nou la audieri. Avocat: Se poate întâmpla la oricare dintre stațiile GPL!

Ionuţ Doldurea şi Cosmin Stângă, patronii firmei Flagas SRL, care deţine staţia GPL din Crevedia unde s-au produs explozii săptămâna trecută, au fost aduşi miercuri dimineaţa pentru audieri la Parchetul General.

Cei doi au fost transportaţi cu o dubă a Poliţiei, după ce au fost reţinuţi marţi seara pentru 24 de ore.

La intrarea în sediul Parchetului, avocatul lor a fost ceva mai rezervat în declaraţii, după ce marţi seara s-a plâns că procurorii nu i-au transmis informaţii din dosar, vorbind de "un scenariu pregătit de dinainte".

ADVERTISING

De asemenea, avocatul a recunoscut că i-a sfătuit pe cei doi să nu dea declaraţii la Parchet.

După aproximativ o oră, ei au fost scoşi din sediul Parchetului şi duşi în arestul Poliţiei, urmând ca procurorii să formuleze în instanţă propunere de arestare preventivă.

La ieşirea de la audieri, avocatul a spus că afacerea derulată de firma Flagas SRL a fost concepută "astfel încât să nu îşi asume nici măcar riscul unei scântei", însă incendii se pot produce la oricare staţie GPL din ţară.

"Probabil că fiecare dintre noi, în ce facem, purtăm şi un risc. Într-o astfel de afacere, cu materii atât de periculoase, este riscul inclusiv unei scântei, care poate duce la o catastrofă. Întreaga această afacere a fost concepută astfel încât să nu îşi asume nici măcar riscul unei scântei, pentru că, dacă ai gândi contrar, înseamnă că prevesteşti dezastrul. (…)

ADVERTISING

În legătură cu orice fel de răspundere, am găsit că este cuviincios şi normal în primul rând să le asigurăm oamenilor care sunt în suferinţă revenirea în confortul lor normal, al familiilor. Compensaţii se doresc a fi acordate tuturor. (…)

Nu poţi să gândeşti o astfel de afacere decât luând în calcul tot şi securizându-te pe cât se poate în raport cu orice risc, aşa a fost gândită afacerea. Trebuie să vedem ce s-a întâmplat, nu ştim. Se poate întâmpla la oricare dintre staţii, acesta este totuşi un serviciu de interes public, toţi avem nevoie să alimentăm", a explicat avocatul.

ADVERTISING

Acuzaţiile procurorilor

"În cursul zilei de azi, în dosarul privind incendiul izbucnit pe 26 august 2023 în urma unor explozii ce s-au produs în localitatea Crevedia din judeţul Dâmboviţa, procurorul de caz din cadrul Secţiei de urmărire penală criminalistică a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale şi reţinerea a doi inculpaţi, administratori ai unei societăţi comerciale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru", a anunţat marţi seara Parchetul General.

De asemenea, procurorii au pus sub acuzare firma Flagas SRL pentru comiterea infracţiunii de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru.

Anchetatorii anunţă că au efectuat patru percheziţii (la sediile a două firme şi domiciliile a două persoane), în urma acestor activităţi procedurale fiind ridicate mai multe înscrisuri, documente şi medii de stocare care vor fi valorificate pe parcursul urmăririi penale.

Ionuţ Doldurea este fiul primarului din Caracal, Ion Doldurea, suspendat din PSD.

Doldurea şi Stângă sunt acţionarii firmei Flagas SRL, care deţine staţia GPL de la Crevedia, unde s-au produs explozii săptămâna trecută, soldate cu cinci decese şi aproximativ 50 de oameni răniţi, printre care şi mulţi pompieri. De asemenea, zeci de case din apropierea staţiei GPL au fost distruse. Tragedia a avut loc în timp ce era efectuat un transfer de gaz între două cisterne.

Staţia GPL din Crevedia funcţiona din iulie 2020 fără autorizaţie de securitate la incendiu.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇