Parisul amenință că interzice trotinetele electrice, după un accident mortal

Parisul amenință că interzice trotinetele electrice, după un accident mortal

Parisul amenință că va interzice trotinetele electrice care pot fi închiriate, dacă nu sunt rezolvate problemele de siguranță, după moartea unei femei, care a fost lovită pe trotuar.

Companiilor private care închiriază scutere în capitala franceză li s-a transmis să limiteze viteza la trotinete și să nu mai facă locuri de parcare pe trotuare.

La jumătatea lunii iunie, o femeie de 31 de ani a fost lovită de cineva care se plimba cu trotineta electrică. Ea a căzut și s-a lovit puternic la cap, intrând în comă. A murit după două zile la spital, scrie BBC. Poliția a acuzat această persoană de omucidere.

ADVERTISING

Marți, viceprimarul Parisului, David Belliard, a punctat că nu va mai reînnoi contractele cu furnizorii de trotinete, dacă nu există o „îmbunătățire semnificativă a situației și scuterele își găsesc locul în spațiul public fără a provoca perturbări sau pericole”.

În plus, el a cerut limitarea vitezei la maximum 10 km/ oră, pentru a crea așa numite ”zone unde se merge încet”, referindu-se la locurile aglomerate din Paris.

O altă problemă cu care se confruntă Parisul este cea a trotinetelor abandonate de către cei care le închiriază. Multe sunt lăsate în parcurile și piețele orașului. Parcarea lor este interzisă pe trotuare, dar regula nu e respectată, în ciuda amenzii de 35 de euro.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

ADVERTISING

A.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇