Parchetul European condus de Kovesi a demascat cum se fraudează banii de asfaltări în România

Parchetul European condus de Kovesi a demascat cum se fraudează banii de asfaltări în România

Parchetul European (EPPO) condus de fosta șefă a DNA Laura Codruța Kovesi a sesizat la finalul săptămânii trecute Judecătoria Iași, în cazul unui dosar penal.

În dosarul în cauză au fost puse sub acuzare o firmă înregistrată în Italia și trei persoane, pentru înșelăciune privind lucrările de modernizare a drumurilor din oraşul Ibănești, în județul Botoșani.

Printre acuzațiile aduse inculpaților se numără folosirea de documente false pentru obținerea de fonduri de la bugetul UE, prin declararea în fals a unor lucrări care nu au fost executate de constructor, se arată într-un comunicat al EPPO.

ADVERTISING

„Potrivit anchetei, societatea, prin intermediul a trei dintre reprezentanții legali și supraveghetorii săi, a susținut în mod fals că lucrările efectuate pe o porțiune de drum au depășit cele stabilite în contractul încheiat între Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale și municipiul Ibănești, mai exact din punct de vedere al calității și cantității lucrărilor prestate.

Antreprenorul a susținut că a construit straturi de fundație cu o lățime de 7 metri, în loc de cei 5 metri construiți efectiv, și de 5,5 metri pentru straturile de asfalt, în loc de cei 4 metri executați. Compania italiană a întocmit facturi pentru lucrări pe care nu le-a realizat, primind ilegal 101.000 de euro (497.463,80 de RON)”, se arată în comunicatul citat.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇