Papa Francisc: Suntem la marginea abisului. Ne jucăm cu focul

Papa Francisc: Suntem la marginea abisului. Ne jucăm cu focul

Papa Francisc, aflat în vizită în Bahrain, face apel la liderii mondiali, în special la cei din comunitatea religioasă, să evite un nou Război Rece, avertizând că lumea este „la marginea abisului”.

„După două războaie mondiale teribile, un Război Rece care a ţinut lumea în suspans timp de decenii, conflicte catastrofale care au loc în fiecare parte a globului şi, în mijlocul acuzaţiilor, ameninţărilor şi condamnărilor, continuăm să ne aflăm la marginea abisului şi nu vrem să cădem”, a declarat Suveranul Pontif în Bahrain, la o conferinţă despre dialogul dintre est şi Occident.

ADVERTISING

„Este un paradox izbitor faptul că, în timp ce majoritatea populaţiei lumii este unită în a face faţă aceloraşi dificultăţi, suferă de crize alimentare, ecologice şi pandemice grave, precum şi de o nedreptate globală din ce în ce mai scandaloasă, câţiva potentaţi sunt prinşi într-un luptă hotărâtă pentru interesele partizane, revigorarea retoricii învechite, reproiectarea sferelor de influenţă şi blocurilor opuse”, a spus Papa, făcând referire la invazia Rusiei în Ucraina.

El a adăugat că liderii religioşi trebuie să îşi îndeplinească obligaţiile şi să se opună reînarmării.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Suveranul Pontif a evocat că „omul religios, omul păcii, se opune şi cursei pentru reînarmare, activităţilor războiului, pieţei morţii”, o aluzie la patriarhul ortodox rus Chiril, un apropiat al lui Vladimir Putin care susţine ofensiva Moscovei.

Papa încheie o conferinţă de două zile numită „Forumul Bahrein pentru Dialog: Estul şi Vestul se unesc pentru Coexistenţă Umană”.

El se întâlneşte cu bătrâni musulmani şi alţi lideri religioşi care încurajează dialogul inter-religios.

De asemenea, liderul Bisericii Catolice a cerut negocieri de pace într-un tweet în timpul călătoriei sale de vineri: „În grădina umanității, ne jucăm cu focul, cu rachete şi bombe, cu arme care aduc durere şi moarte, ne acoperim casa comună cu cenușă și ură. Extind apelul meu făcut din inimă ca războiul din Ucraina să înceteze și să înceapă negocieri serioase de pace”.

Ziua 254 de război: Rușii au testat o rachetă balistică, China vede pericolul unei crize nucleare în Asia și Europa. Stare de asediu în Herson

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇