Papa își amână vizitele în Rusia și Ucraina

Papa își amână vizitele în Rusia și Ucraina

Papa Francisc a anunțat că este nevoit să amâne vizitele în Rusia și Ucraina, pe care avea de gând să le facă. Nu era o dată clar stabilită, dar existau informații că vizitele ar putea avea loc înaintea unei întâlniri a liderilor religioși în Kazahstan, la mijlocul lunii septembrie.

Papa susține că medicul i-a interzis să călătorească din cauza unei probleme la genunchi, a declarat suveranul pontif pentru CNN Portugalia.

Papa Francisc a anunțat anterior că intenționează să viziteze Ucraina și Rusia pentru a promova dialogul între cele două țări.

ADVERTISING

„Acum nu pot merge pentru că, după călătoria în Canada, a existat un mic regres cu recuperarea genunchiului și medicul mi-a interzis, spunând: Înainte de Kazahstan nu puteți călători", a explicat Papa Francisc.

Papa a dezvăluit că vorbește la telefon despre situația din Ucraina.

„Dar am menținut legătura prin telefon... Între noi toți, ceva ar putea fi făcut. Urmăresc (situația) cu durerea și rugăciunile mele. Dar situația este cu adevărat tragică. Cred întotdeauna că, având un dialog, avansăm", a precizat Papa Francisc.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Papa a vorbit de mai multe ori despre războiul din Ucraina, uneori opiniile sale atrăgând critici.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇