Papa Francisc spune că ar putea fi nevoit să demisioneze: Nu este o catastrofă

Papa Francisc spune că ar putea fi nevoit să demisioneze: Nu este o catastrofă

Papa Francisc a declarat că nu mai poate călători așa cum obișnuia în trecut, din cauza problemelor la genunchi, și a precizat că pelerinajul de o săptămână din Canada a fost „un test” care a arătat că trebuie să fie mai puțin activ și, eventual, într-o zi să se retragă.

Francisc, în vârstă de 85 de ani, a subliniat că nu este nimic în neregulă cu demisia unui papă, informează The Guardian.

„Nu este ciudat. Nu este o catastrofă. Papa poate fi schimbat. Cred că la vârsta mea și cu aceste probleme, trebuie să-mi economisesc energia pentru a putea sluji biserica sau să mă gândesc la posibilitatea de a mă retrage”, a spus el.

ADVERTISING

Nu este pentru prima dată când papa Francisc spune că, în cazul în care va fi nevoie, ar putea să-l urmeze pe predecesorul său, Benedict al XVI-lea, care a făcut istorie în 2013, renunțând la funcție din cauza problemelor de sănătate.

Papa Francisc a folosit un scaun cu rotile, un premergător și un baston pentru a se deplasa în timpul călătoriei sale din Canada.

Suveranul Pontif a declarat la începutul lunii că a suferit „o mică fractură” la genunchi când a făcut un pas greșit. „Sunt bine, încet-încet mă refac”, a spus el.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇