Orban: Coaliţia şi-a dat acordul pe forma ordonanței împotriva urşilor

Orban: Coaliţia şi-a dat acordul pe forma ordonanței împotriva urşilor

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, miercuri, că elementele ordonanţei de urgenţă privind măsurile împotriva urşilor au fost discutate în şedinţa coaliţiei de guvernare, care şi-a dat acordul pe forma acesteia în linii mari, urmând ca detaliile să fie stabilite ulterior.

"Domnul Tanczos (Barna - n.red.), aşa cum am discutat la şedinţa trecută, a venit cu proiectul de act normativ pentru intervenţiile graduale în cazul pătrunderii urşilor în intravilan.

Ne-a prezentat proiectul. Am discutat elementele respectivului proiect şi coaliţia, la nivelul deciziei politice, şi-a dat acordul pe formă în linii mari, urmând evident a mai fi lucrate detaliile privitoare la proiectul de ordonanţă de urgenţă", a spus Orban, la finalul şedinţei coaliţiei de guvernare.

El nu are motive să creadă că premierul Florin Cîţu, care nu a participat la reuniune, nu ar fi de acord cu acest act normativ.

"Nu am niciun motiv să cred că premierul poate să nu fie de acord, pentru că este clar - prezenţa urşilor în localităţi devine un lucru din ce în ce mai frecvent.

Deja am avut foarte multe situaţii în care urşii au rănit şi există risc major ca urşii să devină periculoşi pentru integritatea fizică şi pentru viaţa oamenilor. Este necesară punerea la punct a acestui mecanism.

Ca să parafrazez "îmi sunt dragi urşii, dar mai dragi îmi sunt oamenii" şi cred că trebuie creat dispozitivul de intervenţie pentru prezenţa urşilor în localităţi, în intravilanul localităţilor. S-au stabilit intervenţiile graduale legate de alungare, sedare, relocare şi s-au definit situaţiile în care sunt necesare intervenţiile", a adăugat Ludovic Orban.

Citește și:

Iată și articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇