Oficialii ruși ironizează Occidentul: Publicați programul pentru invaziile de anul acesta. Vreau să-mi planific concediul

Oficialii ruși ironizează Occidentul: Publicați programul pentru invaziile de anul acesta. Vreau să-mi planific concediul

Liderii SUA și NATO au avertizat în ultima săptămână că 16 februarie este ziua în care Rusia invadează Ucraina, iar președintele Joe Biden a ieșit la declarații marți noapte avertizând Moscova cu consecințe dezastruoase dacă merge înainte pe calea războiului.

Când dimineața a venit și invazia nu s-a produs, oficialii ruși au început să-i ironizeze pe liderii occidentali, țintind și anumite publicații.

Cea mai vocală a fost, ca și zilele trecute, Maria Zakharova, purătorul de cuvânt al Ministerului de Externe.

ADVERTISING

”Rog canalele de dezinformare americane și britanice: Bloomberg, New York Times și The Sun să publice programul pentru următoarele invazii pe care le facem anul acesta. Vreau să-mi planific concediul”, a scris ea pe Telegram, potrivit Tass.

Pe Facebook, Zakharova a postat o fotografie cu miniștrii Apărării și de Externe, Serghei Șoigu și Serghei Lavrov, în care cei doi râd cu poftă. A intitulat imaginea ”Pictură, Dimineața zilei de 16 februarie 2022”.

Картина «Утро 16 февраля 2022 года»

Publicată de Maria Zakharova pe Miercuri, 16 februarie 2022

Mai voalat a ironizat situația și purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitry Peskov.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”Noaptea a trecut ca de obicei. Am dormit în pace. Dimineața am început-o cu calm și profesionalism”, le-a spus acesta, pe ton sarcastic, jurnaliștilor.

Serviciile de informații americane și ale altor state NATO, inclusiv Marea Britanie, au avertizat de săptămâna trecută că miercuri Rusia planifică să invadeze Ucraina. Unele surse din presa externă au spus că atacul va avea loc chiar noaptea, la ora 03:00.

Miercuri dimineață, Ministerul rus al Apărării a publicat imagini video, prin care a încercat să-i convingă pe sceptici că Moscova chiar își retrage trupele din Crimeea.

ADVERTISING

Însă liderii SUA, NATO și UE cer mai multe dovezi, anunțând că, din contră, informațiile lor arată că Rusia își sporește prezența militară la granița Ucrainei.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇