Marea Britanie anunță că invazia nu poate fi încă exclusă: Rușii construiesc spitale de campanie la granița cu Ucraina

Marea Britanie anunță că invazia nu poate fi încă exclusă: Rușii construiesc spitale de campanie la granița cu Ucraina

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a salutat deschiderea Rusiei pentru negocieri, marți, însă a precizat că rapoartele serviciilor de informații arată că planurile lui Putin privind invadarea Ucrainei continuă.

Johnson a reacționat la vestea că Rusia începe să-și retragă din trupele de la granița cu Ucraina și a precizat că Moscova trimite semnale mixte: arată deschidere pentru dialog, dar continuă pregătirile de invazie, scrie The Guardian.

„Există premisele pentru discuții despre Ucraina, împreună cu Ucraina, iar asta e bine. Vedem deschidere din partea rușilor pentru discuții. Pe de altă parte, informațiile pe care le vedem astăzi nu sunt încurajatoare. Rușii construiesc spitale de campanie la granița cu Ucraina, în Belarus, (acțiuni) care nu pot fi considerate altfel decât pregătiri pentru o invazie. Avem mai multe batalioane, mai multe grupuri tactice care sunt, de fapt, aduse și mai aproape de granița cu Ucraina, conform informațiilor pe care le vedem”, a declarat Boris Johnson.

Premierul Marii Britanii susține că aceste „semnale mixte” primite de la ruși sunt un motiv în plus „să rămânem foarte fermi și uniți”, în special în privința sancțiunilor economice.

ADVERTISING

El spune că este „gata oricând” să facă pașii necesari pentru „a demasca” toate afacerile și proprietățile controlate de regimul de la Moscova în Regatul Unit, dacă Putin va fi „atât de nesăbuit” să lanseze o invazie, iar companiile rusești vor fi excluse de pe bursa de la Londra.

Pe de altă parte, notează The Guardian, guvernul condus de Boris Johnson a ratat propria dată limită, de 10 februarie, stabilită pentru impunerea sancțiunior împotriva Rusiei.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇