Odesa, vizată de un atac cu rachete și drone, pentru a doua noapte la rând (Video)

Odesa, vizată de un atac cu rachete și drone, pentru a doua noapte la rând (Video)

Rusia a lansat un atac aerian la Odesa, în noaptea de marţi spre miercuri, aceasta fiind a doua noapte la rând în care este vizat oraşul port din sudul Ucrainei.

Forțele ruse au vizat regiunea Odesa cu rachete și drone de fabricație iraniană, la ora locală 1.00., a informat Suspilne Odesa pe Telegram. Nu au fost raportate victime sau daune aduse infrastructurii civile și critice.

”A fost înregistrată lansarea mai multor (rachete de croazieră) Kalibr din Marea Neagră”, a scris un purtător de cuvânt al administraţiei militare din Odesa, Serghei Bratciuk, pe Telegram.

ADVERTISING

O echipă a CNN aflată la Odesa a observat apărărea antiaerienă pe direcţia portului. Echipa a auzit şi cel puţin trei bubuituri puternice.

Oleg Kiper, şeful administraţiei militare regionale din Odesa, a făcut apel la oameni să nu se apropie de ferestre.

"Nu vă apropiaţi de ferestre, nu filmaţi şi nu arătaţi eforturile forţelor de apărare antiaeriană”, a scris el pe Telegram, adăugând: ”Toţi locuitorii din zona Odesa să se adăpostească!”.

Forţele ruse au lansat atacuri aeriene la Odesa şi marţi, în replică la atacul de luni al Kievului asupra podului strategic şi simbolic al Crimeii, care leagă peninsula anexată de teritoriul Rusiei.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇