Filmare spectaculoasă cu luptători din forțele speciale ale Ucrainei atacând o insulă ocupată de ruși (Video)

Filmare spectaculoasă cu luptători din forțele speciale ale Ucrainei atacând o insulă ocupată de ruși (Video)

Comandamentul Forțelor Armate ale Ucrainei a publicat un videoclip în care sunt arătate forţele speciale de elită atacând o insulă ocupată de ruși de pe Nipru, din regiunea Herson.

Folosind bărci cu motor și drone de înaltă tehnologie, forțele speciale navale ucrainene desfășoară operațiuni de-a lungul insulelor râului Nipru, inclusiv una mortală care a fost filmată, relatează Kyiv Post.

Comandamentul a spus că operațiunea trupelor Centrului 73 al Forțelor Speciale Maritime a distrus o barcă inamică, a ucis trei soldați ruși și a rănit alți cinci. Unitatea este supranumită „Seals” după omologii lor din Marina SUA.

ADVERTISING

Un blogger pro-rus a scris că „diavolii înoată de-a lungul Niprului în bărci de mare viteză”.

Videoclipul începe cu o dronă de supraveghere care efectuează recunoașterea aeriană a unei insule fără nume de pe Nipru. Filmările din dronă arată cum este descoperit un post de observare rusesc pe o mică zonă stâncoasă a insulei.

Camera dronei mărește apoi imaginea asupra soldaților ruși care se îndepărtează de postul de observație, în timp ce naratorul spune că aceștia pot avea o tehnologie de blocare a dronei. Aflăm apoi că forţele speciale ucrainene – a căror unitate face parte din marina ucraineană – vor pierde contactul cu drona de supraveghere.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Comandanții lor, însă, decid că au fost strânse suficiente informații pentru a justifica o misiune împotriva postului de observare rus.

Apoi, se arată în videoclip, o echipă de asalt a forțelor speciale care folosește două bărci pneumatice cu motor este pregătită în timpul nopții pentru a începe un atac în zori. Misiunea lor este coordonată de la distanță folosind drone și alte mijloace de comunicare.

Спецоперація ССО на одному з островів Дніпра

Спецоперація ССО на одному з островів ДніпраПісля проведення аеророзвідки одного з островів на р. Дніпро, виявлено позиції противника та невідомий предмет, який значно погіршував роботу засобів повітряної розвідки Сил оборони.Прийнято рішення висунутися в район і знищити особовий склад та в подальшому взяти під контроль визначений район.Після детального планування, воїни 73 морського центру спеціальних операцій ССО висунулися на двох човнах і здійснили штурм позицій противника.Роботу штурмової групи закінчили оператори FPV дронів.В результаті операції знищено 1 човен противника і 1 пошкоджено. Крім того знешкоджено 5 окупантів.Працюємо далі!

Publicată de Командування Сил спеціальних операцій ЗС України pe Joi, 13 iulie 2023

După analizarea videoclipului, Kyiv Post precizează că bărcile utilizate în operațiune ar putea fi ambarcațiuni cu motor Willard Sea Force 730 sau Willard Sea Force 11M furnizate de SUA (au 7 și, respectiv, 11 metri lungime).

ADVERTISING

Bărcile sunt apreciate la nivel global de forțele speciale, potrivit analiștilor militari, deoarece sunt echipate cu radar de navigație Furuno, mitraliere grele de 7,62 mm montate în față și sunt foarte rapide și silențioase.

Potrivit Censor.net, în funcție de configurație, prețul unei bărci de 11 metri este de aproximativ 850.000 de dolari; barca de șapte metri costă în jur de 350.000 de dolari.

„La sosirea la punctul de observație, se decide să nu se deschidă focul, pentru a stabili vizual mai bine pozițiile personalului inamic”, spune naratorul videoclipului.

Un soldat poate fi văzut apoi deschizând mitraliera din prova uneia dintre bărci, în timp ce țintește postul de observație de la aproximativ 100 de metri.

„Forțele speciale ucrainene au reușit să lichideze doi soldați inamici și să-l rănească pe al treilea”, spune naratorul.

Apoi, echipajele celor două bărci, care par să fie formate din aproximativ 10 soldați bine echipați, navighează în amonte pentru siguranță și pentru a observa în continuare situația. Acolo, ei încep să tragă din nou.

Mai multe imagini arată că ambarcațiuni rusești au fost apoi desfășurate în zonă și s-a decis să se utilizeze drone FPV în încercarea de a le neutraliza.

Videoclipul arată o ambarcațiune mică, în apă, lovită de o explozie și apoi o a doua ambarcațiune care se grăbește spre ea pentru a transfera răniții. Pe măsură ce nevele rusești se retrag, sunt din nou lovite cu drone.

În această fază a operațiunii, un alt soldat rus a fost ucis și încă patru răniți.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇