O țară din Africa are prea mulți elefanți, așa că a început să mai vândă din ei

O țară din Africa are prea mulți elefanți, așa că a început să mai vândă din ei

Namibia a anunţat miercuri că a vândut o treime dintre cei 170 de elefanţi pe care i-a scos la licitaţie în încercarea de a reduce populaţia acestora sub presiunea secetei şi a disputelor teritoriale dintre aceste animale şi oameni,

Ministerul Mediului din Namibia a declarat într-un comunicat că a ”vândut cu succes 57 dintre cei 170 de elefanţi care fac obiectul unei licitaţii deschise în decembrie 2020”, relatează AFP miercuri.

Guvernul a strâns 5,9 milioane de dolari namibieni (circa 337.000 de euro) din această vânzare. În medie, un elefant s-a vândut cu echivalentul a câte 6.000 de euro.

Un număr de 42 de elefanţi urmează să fie exportaţi către destinaţii pe care guvernul nu le-a dezvăluit.

Namibia, o ţară semiaridă din sud-vestul Africii cu populaţie redusă, deţine aproape 28.000 de elefanţi, potrivit estimărilor oficiale.

Guvernul a recurs la vânzarea de animale vii după ce a fost criticat că a împuşcat elefanţi pentru a controla suprapopularea.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Mediului, Romeo Muyunda, a atribuit rezultatul licitaţiei mijloacelor financiare ale cumpărătorilor şi condiţiilor de desfăşurare a vânzării.

ADVERTISING

”Este o licitaţie, astfel încât cumpărarea şi vânzarea se fac la întâmplare, nu există nicio garanţie, nici pentru vânzător, nici pentru potenţialii cumpărători”, a declarat el pentru AFP.

Unii dintre potenţialii clienţi este posibil să se fi răzgândit deoarece ”a existat multă publicitate negativă pe tema acestei vânzări”, a adăugat el.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇