O pană de curent majoră a afectat mai multe județe din nord-vestul țării. UPDATE: Avaria, investigată la nivel european

O pană de curent majoră a afectat mai multe județe din nord-vestul țării. UPDATE: Avaria, investigată la nivel european

O comisie constituită la nivel european se va ocupa cu investigarea cauzelor care au dus la avaria produsă vineri după-amiază în sistemul european de transport al energiei, au declarat, pentru AGERPRES, surse din Ministerul Energiei.

„Nu ştie nimeni până acum cauzele incidentului. A fost constituită o comisie de investigaţii la nivel european care să afle în ce împrejurări s-a produs avaria”, au arătat sursele menţionate.

Județe întregi fără energie

De exemplu, tot județul Sibiu a rămas fără curent, după o defecțiune majoră survenită la stația de transformare Transilvania Sud, informează Turnul Sfatului.

ADVERTISING

Distribuția curentului electric a fost problematică în tot nord-vestul țării, în această după amiază. Mediafax anunță că au fost afectate județele: Satu Mare, Maramureș, Bistrița Năsăud, Cluj, Alba și Sibiu.

UPDATE Reprezentanţii Transelectrica au dat câteva detalii despre avaria care a lăsat fără electricitate mai multe zone din nord-vestul pentru Agerpres.

"Este vorba despre o avarie de sistem pe interconexiuni. Deocamdată nu ştim exact cauzele, dar le vom analiza. Este o problemă zonală, în nord-vestul ţării. Alimentarea cu energie a fost restabilită aproape în totalitate în acest moment (la ora 16:20)", au precizat responsabilii Transelectrica.

ADVERTISING

Aceştia au precizat că vor reveni cu un comunicat de presă de îndată ce vor avea informaţii suplimentare.

Combinatul Azomureș anunță eliberarea unei cantități de substanțe chimice în aer

Combinatului chimic Azomureș a vorbit într-o postare pe Facebook despre eliberarea unei cantități de substanțe chimice în aer.

„Avaria din sistemul național de transport al energiei electrice a determinat oprirea mai multor instalații de pe platformă. Oprirea s-a desfășurat în condiții de siguranță. Vom reveni cu detalii.

ADVERTISING

O întrerupere neașteptată a energiei electrice din sursă externă a determinat oprirea/punerea în siguranță a instalaților de pe platforma Azomureș.

Drept urmare, în zona platformei poate fi observat un nor de culoare brun/roscat, cauzat de oprirea uneia dintre instalațile de producere a acidului azotic. Menționăm ca nu există pericol pentru angajați și pentru comunitatea locală. Autoritățile cu atribuții în domeniu au fost anunțate”, a anunțat combinatul pe Facebook.

Citeşte articolele momentului pe SpotMedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇