O navă fantomă cu 649 kg de droguri la bord a fost descoperită în Pacific

O navă fantomă cu 649 kg de droguri la bord a fost descoperită în Pacific

O navă abandonată care conținea 649 kg de droguri a fost găsită pe un atol din Oceanul Pacific, după ce ar fi plutit mai mulți ani pe mare.

Poliția din Insulele Marshall a anunțat că e cea mai mare captură de cocaină, informează The Guardian.

Procurorul general Richard Hickson a declarat că nava de 5,5 metri, din fibră de sticlă, a fost găsită pe atolul Ailuk săptămâna trecută cu 649 kg de cocaină ascunsă într-un compartiment de sub punte.

ADVERTISING

Hickson a spus că cel mai probabil nava a plecat din America Centrală sau de Sud. "Este posibil să fi plutit pe mare un an sau doi", a spus el.

Poliția a precizat că drogurile, care se aflau în pachete de un kilogram marcate cu literele „KW”, au fost incinerate marți, în afară de două pachete care vor fi date Agenției SUA pentru Controlul Drogurilor pentru analiză.

Deșeurile din America ajung adesea în Insulele Marshall după ce plutesc luni sau ani pe mare, conduse de curenții Oceanului Pacific.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Au existat numeroase alte cantități de droguri găsite de-a lungul țărmului Insulelor Marshall în ultimele două decenii, dar aceasta a fost de departe cea mai mare.

Oamenii legii au diverse teorii despre originile unor astfel de transporturi de droguri, inclusiv faptul că au fost abandonate atunci când contrabandiștii erau în pericol de a fi prinși.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

I.O.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇