O familie întreagă a fost ucisă în SUA de o algă toxică

O familie întreagă a fost ucisă în SUA de o algă toxică

O familie formată din mama, tata și copilul a fost găsită moartă pe o cărare de munte în California. Potrivit anchetatorilor, cei trei ar fi fost uciși de o algă toxică.

Corpurile neînsuflețite ale celor trei au fost găsite, marți, în pădurea Sierra, unde apele sunt testate pentru a depista existența unei alge toxice, potrivit BBC.

Chiar și câinele familiei a fost găsit mort la Devil's Gulch, o zonă deosebit de populară printre montaniarzi.

”Nu știm care este cauza. Nu vom înceta cercetările până nu vom afla. Nu există indicii evidente despre cum s-au petrecut lucrurile: e vorba despre doi adulți sănătoși, un copil sănătos și un câine sănătos, toți decedați în aceeași zonă”, a declarat șeriful comitatului, Jeremy Briese, pentru publicația Fresno Bee.

ADVERTISING

Printre ipotezele inițiale se afla și posibilitatea unei intoxicări din cauza minelor din zonă, dar șeriful a demontat această variantă, spunând în schimb că, din cauza secetei, au apărut aceste alge toxice.

Potrivit agenției guvernamentale de Protecția Mediului din SUA, înflorirea algelor poate produce toxine extrem de periculoase care pot îmbolnăvi sau chiar ucide oameni și animale.

Luna trecută, Serviciul Forestier al SUA avertiza populația cu privire la algele cu potențial toxic din pădurea Sierrra.

ADVERTISING

”Vizitatorii din această zonă sunt avertizați să nu înoate și nici să nu-și lase animalele în apă”, scria Serviciul Forestier pe Facebook.

After the California Department of Fish and Wildlife (CDFW) conducted water testing along the Merced River near Hites...

Publicată de U.S. Forest Service - Sierra National Forest pe Marţi, 13 iulie 2021

Iată şi articolele zilei pe SpotMedia.ro

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇