Nou vârf de Covid-19, în Iran: Peste 27.000 de cazuri în 24h. Teheranul şi împrejurimile au intrat în carantină

Nou vârf de Covid-19, în Iran: Peste 27.000 de cazuri în 24h. Teheranul şi împrejurimile au intrat în carantină

Un nou vârf a numărului de contaminări descoperite în 24 de ore în Iran a fost înregistrat marţi, când capitala Teheran şi împrejurimile au intrat în carantină.

Ministerul iranian al Sănătăţii a anunţat pentru ultimele 24 de ore 27.444 de cazuri şi 250 de decese asociate, aducând totalul la 3,5 milioane de contaminări şi 87.624 de decese, potrivit AP.

Marţi, Iranul a intrat într-o nouă fază a restricţiilor - a cincea carantină impusă în ţară până în prezent, care urmează să fie în vigoare o săptămână.

ADVERTISING

Pieţele, clădirile de birouri, cinematografele, sălile de sport şi localurile în provinciile Teheran şi Alborz au fost închise.

Anoushiravan Bandpay, guvernatorul provinciei Teheran, a anunţat luni cod roşu. El a precizat că toate spitalele din provincie au atins capacitatea maximă.

Cel mai recent, Iranul a înregistrat un important număr de cazuri în aprilie, cu un maxim zilnic de 25.582. La acel moment, bilanţul zilnic al deceselor era în jur de 400, sub cel înregistrat în noiembrie, de aproximativ 490.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Vezi şi: Creștere puternică a cazurilor de Covid în Orientul Mijlociu și Africa de Nord, din cauza variantei Delta. OMS avertizează că vor fi consecințe catastrofale

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇