Noi proteste în Israel: Oamenii au ieșit în stradă pentru a cere noi alegeri și mai multe măsuri pentru aducerea ostaticilor ținuți în Gaza (Foto)

Noi proteste în Israel: Oamenii au ieșit în stradă pentru a cere noi alegeri și mai multe măsuri pentru aducerea ostaticilor ținuți în Gaza (Foto)

Mii de manifestanţi israelieni au ieşit sâmbătă în stradă pentru a cere noi alegeri şi a solicita guvernului să ia mai multe măsuri pentru a-i aduce acasă pe ostaticii ţinuţi în Gaza.

Protestele israelienilor sunt constante în contextul în care războiul din Gaza se află în cea de-a şaptea lună şi pe fondul furiei tot mai mari faţă de abordarea guvernului faţă de situaţia celor 133 de ostatici israelieni încă deţinuţi de mişcarea islamistă Hamas, relatează Reuters.

Sondajele indică faptul că majoritatea israelienilor îl învinovăţesc pe Benjamin Netanyahu pentru eşecurile în materie de securitate care au dus la atacul devastator al luptătorilor Hamas asupra unor comunităţi din sudul Israelului la 7 octombrie.

ADVERTISING

Cel mai longeviv prim-ministru israelian a exclus în repetate rânduri alegerile anticipate, pe care sondajele de opinie sugerează că le-ar pierde, spunând că a merge la urne în mijlocul unui război nu ar face decât să recompenseze Hamas.

"Suntem aici pentru a protesta faţă de acest guvern care ne tot trage în jos, lună de lună; înainte de 7 octombrie, după 7 octombrie. Continuăm să ne prăbuşim într-o spirală", a declarat Yalon Pikman, în vârstă de 58 de ani, care a participat la un marş la Tel Aviv.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Bărbaţii înarmaţi conduşi de Hamas au capturat 253 de persoane în timpul atacului din 7 octombrie, care s-a soldat cu aproximativ 1.200 de morţi, potrivit unui bilanţ israelian.

Unii ostatici au fost eliberaţi în cadrul unui armistiţiu din noiembrie, dar eforturile de a asigura un alt acord par să fi intrat în impas.

Netanyahu a promis că va continua campania israeliană din Gaza, despre care autorităţile sanitare locale spun că a dus la moartea a peste 34.000 de palestinieni, până când toţi ostaticii vor fi aduşi acasă şi până când Hamas va fi distrus.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇