Noi condiții de călătorie în Austria: Zece zile în carantină plătită inclusiv pentru turişti sau faci singur test după 5 zile

Noi condiții de călătorie în Austria: Zece zile în carantină plătită inclusiv pentru turişti sau faci singur test după 5 zile

Autoritățile din Austria au actualizat condițiile de intrare pe teritoriul țării, în contextul evoluției pandemiei de COVID-19.

Astfel, măsurile vor intra în vigoare de vineri și se vor aplica pe o perioadă nedeterminată.

Persoanele care călătoresc în Austria, inclusiv din România, vor fi plasate în carantină imediat după intrarea pe teritoriul austriac, pentru 10 zile, la domiciliu sau într-o locație adecvată, ale cărei costuri trebuie suportate din bugetul personal, după cum a anunțat MAE.

Reprezentanții MAE preciezază că măsura plasării în carantină poate fi suspendată doar dacă se prezinta un test pentru infecția cu SARS-CoV-2 (de tip PCR sau antigen), efectuat nu mai devreme de a 5-a zi de la intrarea în Austria. De asemenea, cheltuielile fiind suportate de către fiecare persoană în cauză.

ADVERTISING

Sărbători de iarnă în pandemie. Ce restricţii impun statele din Europa

Ce acte trebuie completate

De asemenea, toate persoanele care intră în Austria trebuie să completeze și să dețină în format fizic formularul Declarație de carantină, disponibil la:

În situația în care cetățeanul străin nu poate prezenta dovada care să ateste domiciliul sau o cazare adecvată, autoritățile austriece nu vor permite intrarea în țară. Noile măsuri privind condițiile de intrare se aplică inclusiv turiștilor.

ADVERTISING

Sunt exceptate de la măsura carantinei și pot intra fără restricții în Austria persoanele care călătoresc din Australia, Finlanda, Irlanda, Islanda, Japonia, Noua Zeelandă, Norvegia, Republica Coreea, Uruguay și Vatican și prezintă documente justificative care să ateste faptul că, în ultimele 10 zile, s-au aflat pe teritoriul statelor respective.

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇