Ministrul Sănătăţii a trimis Corpul de control la Matei Balş, după ce medicii de ATI au refuzat detașarea și l-au atacat pe Streinu Cercel

Ministrul Sănătăţii a trimis Corpul de control la Matei Balş, după ce medicii de ATI au refuzat detașarea și l-au atacat pe Streinu Cercel

Nelu Tătaru a anunţat că a trimis Corpul de control al Ministerului Sănătății la Institutul Matei Balş din București, pentru a face verificări, după ce Societatea Română de Anestezie Terapie Intensivă a acuzat că Secţia ATI e condusă de o persoană care nu ar avea expertiză de specialitate.

Ministrul Sănătăţii a precizat că, ulterior, vom vedea dacă se confirmă situaţia sesizată şi „în ce măsură cineva care este de specialitate, boli infecţioase, poate conduce o secţie de Terapie Intensivă”.

ADVERTISING

„Astăzi (joi - n.red.) am primit şi eu această sesizare de la domnul doctor Bubenek şi rămâne să trimit o echipă de control. Am şi solicitat Inspecţiei Sanitare şi Corpului de control să meargă să vadă dacă se confirmă acest lucru şi în ce măsură cineva care este de specialitate, boli infecţioase, poate conduce o secţie de Terapie Intensivă”, a afirmat Nelu Tătaru, joi, potrivit News.ro.

Acuzațiile Societății Române de ATI

Societatea Română de Anestezie și Terapie Intensivă (SRATI) anunță că se opune detașării medicilor și asistenților ATI la Institutul Matei Balș.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

SRATI precizează că motivul este că secția ATI de la Matei Balș este condusă de dr. Doina Iovănescu, care nu are expertiză în specialitatea ATI.

”(…) PROTESTĂM ȘI NE OPUNEM ENERGIC împotriva oricărei viitoare forme de detașare (voluntară sau nu) a personalului de specialitate ATI (medici și asistente) în secția ATI a Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș!

Motivul este unul simplu și cunoscut și dumneavoastră și Ministerului Sănătății: de peste 11 ani, ca urmare a abuzului de putere a Prof.dr. Adrian-Streinu-Cercel, secția ATI de la IBI Matei Balș este condusă ilegal (cu delegație) de către dr.Doina Iovănescu – medic primar de boli infecțioase, fără nici un fel de expertiză în specialitatea ATI!”, se arată într-un document adresat șefului Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat.

ADVERTISING

Scrisoarea de protest este semnată de dr. Șerban Bubenek, președinte SRATI, și prof. dr. Dorel Săndesc, vicepreședinte SRATI și președinte al Comisiei ATI din Ministerul Sănătății.

Documentul amintește că a fost trimis deja un memoriu la cabinetul Ministrului Sănătății încă din 19 mai.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇