Ministrul Muncii, mesaj pentru sindicaliștii care protestează de mai bine de o lună: Orice majorare de venit trebuie făcută astfel încât economia să poată să o ducă

Ministrul Muncii, mesaj pentru sindicaliștii care protestează de mai bine de o lună: Orice majorare de venit trebuie făcută astfel încât economia să poată să o ducă

Ministrul Mucii, Raluca Turcan, afirmă că mesajul său pentru angajaţii din sistemul bugetar care protestează, de peste o lună, şi anunţă că nu vor renunţa la proteste, este că majorările de venituri trebuie acompaniate de o creştere a puterii de cumpărare.

Ea atrage atenţia asupra consecinţelor pe care economia le poate suporta dacă guvernanţii fac majorări „forţate”.

Orice majorare de venit trebuie făcută astfel încât economia să poată să o ducă şi să fie acompaniată de o creştere a puterii de cumpărare. Dacă noi am privi lucrul acesta, poate nu suficient de raţional, ca să nu zic populist, am risca să facem nişte creşteri forţate, să nu-ţi ajungă cheltuielile, să ai cheltuieli mult mai mari decât veniturile, iar ca să poţi să ţi le acoperi, să trebuiască să te împrumuţi.

Dacă cei din jurul tău îşi dau seama că tu consumi mai mult decât poţi duce, atunci îţi cresc valoarea împrumuturilor pe care le iei şi, până la urmă, se întoarce împotriva oamenilor. Ai inflaţie, ai devalorizare a leului, ai scăderea puterii de cumpărare şi implicit scăderea calităţii vieţii”, a declarat Raluca Turcan la Antena3.

Ea a reafirmat că Guvernul nu şi-a propus să taie venituri şi a precizat că dacă se va ajunge la scăderi „simţitoare” de venituri în sistemul public guvernul îşi pune problema să îngheţe creşterea unora şi să permită altor venituri, rămase în urmă, să crească, excepţie făcând acele venituri disproporţionat de mari.

Zeci de sindicalişti de la mai multe organizaţii de profil au protestet, miercuri, în Piaţa Victoriei, în faţa sediului Guvernului, faţă de decizia Guvernului de a nu majora în acest an veniturile bugetarilor şi pentru a reclama condiţiile de muncă din unele sectoare de activitate.

Oamenii au venit cu fumigene roşii, galbene şi albastre, acuzând Guvernul că "blochează” salarizarea unitară şi susţin că nu ei au făcut legea care prevede sporuri numeroase la salarii de bază mici.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇