Protest la Guvern cu fumigene colorate: Sectorul public nu este împărţit în şmecheri şi fraieri (Foto&Video)

Protest la Guvern cu fumigene colorate: Sectorul public nu este împărţit în şmecheri şi fraieri (Foto&Video)

Polițiștii protestează, miercuri, în faţa Guvernului faţă de îngheţarea salariilor şi a sporurilor, neindexarea pensiilor cu valoarea inflaţiei, precum şi pentru o creştere a salariului minim corelată cu creşterea preţurilor.

Sindicaliștii au intonat imnul României și au fluturat torţe fumigene colorate. Au pancarte, bannere, steaguri și tobe.

Posted by Federatia Publisind on Wednesday, February 17, 2021

"Nu cerem majorări salariale! Guvernul României trebuie să respecte propriile acte normative asumate la nivel de Executiv şi aprobate în Parlamentul României. Suntem bugetari iar acesta nu trebuie să fie un stigmat! Noi nu ne putem negocia salariile aşa cum nu putem refuza restricţiile, interdicţiile şi incompatibilităţile impuse de lege. Pentru o salarizare decentă şi echitabilă ne aşteptăm rândul încă din anul 2010, an în care o mare parte dintre drepturile noastre au fost eradicate, inclusiv plata muncii suplimentare.

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Avem o nouă lege-cadru din anul 2017 care nu a fost aplicată decât pentru anumite familii ocupaţionale. Însă sectorul public nu este împărţit în şmecheri şi fraieri. Nu putem înghiţi la nesfârşit tergiversările. Sporurile sunt îngheţate din anul 2010. Din anul 2021 îngheaţă din nou şi salariile după doar doi ani de aplicare a legii-cadru, însă îngheaţă exact acele salarii aflate mult sub nivelul prevăzut de lege şi care ar fi trebuit aduse la un nivel corespunzător până în anul 2022.

Apreciem că măsurile de austeritate impuse de Guvernul Cîţu reprezintă ultima soluţie la problemele economice pe care le traversează ţara noastră. Creşterea deficitului bugetar este un pretext la îndemână pentru toate guvernele dispuse în primul rând să taie", susţin sindicaliştii.

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea
Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Măsurile vor adânci inechitățile salariale

Aceştia subliniază, într-un comunicat, că toate sindicatele afiliate la Publisind resimt presiunea acestor măsuri "care vor adânci în loc să rezolve inechităţile salariale din sistemul public", motiv pentru care se angajează cu toate forţele în protestele planificate.

Reprezentanţii Publisind protestează miercuri, conform programului, şi în faţa prefecturilor din judeţele Iaşi, Cluj şi Caraş Severin.

Federaţia Publisind, afiliată la Blocul Naţional Sindical, totalizând 35.000 de membri din domeniile poliţie şi poliţie de frontieră, poliţie penitenciară şi probaţiune, administraţie publica centrală şi locală, asistenţă socială, grefă judiciară, sport şi tineret, finanţe şi control financiar, mediu şi RA-APPS, a declanşat proteste începând cu data de 31 decembrie 2020.

Posted by Federatia Publisind on Wednesday, February 17, 2021

Posted by Federatia Publisind on Wednesday, February 17, 2021

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇