Ministrul Drulă anunță lansarea licitaţiei pentru lărgirea la 4 benzi a Centurii Bucureşti, între A1 şi DN5

Ministrul Drulă anunță lansarea licitaţiei pentru lărgirea la 4 benzi a Centurii Bucureşti, între A1 şi DN5

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, anunţă, vineri, că s-a lansat licitaţia pentru lărgirea Centurii Bucureşti între autostrada A1 şi DN5 la 4 benzi, un proiect cu o valoare estimată de aprox. 700 de milioane de lei.

O veste bună: astăzi s-a lansat licitația pentru lărgirea la 4 benzi a centurii București, sectorul de sud-vest, între…

Posted by Cătălin Drulă on Friday, January 8, 2021

”O veste bună: astăzi s-a lansat licitaţia pentru lărgirea la 4 benzi a centurii Bucureşti, sectorul de sud-vest, între autostrada A1 şi DN5, proiectare+execuţie.

Este încă unul dintre proiectele din pachetul mare de 1,7 mld.  de euro (“Orbitalele Bucureştiului”) la a cărui finanţare am lucrat în experienţa anterioară guvernamentală, în 2016”, a scris, vineri, pe Facebook, Cătălin Drulă.   

Proiect de 700 de milioane de lei

Acesta afirmă că proiectul are o valoare estimată de aprox. 700 de milioane de lei şi cuprinde denivelarea intersecţiilor de la DN6 (Bragadiru), DN5 (Giurgiu), DC18 (Măgurele).   

”Setul complet de proiecte include construirea unui nou inel de autostradă (A0) şi modernizarea centurii actuale (DNCB). În prezent, aproape toate proiectele sunt fie în lucru, fie vor începe curând lucrările, fie în procedură de licitaţie”, a mai anunţat ministrul Transporturilor. 

Citește și: