Drulă a numit secretar de stat la Transporturi un fost membru al Asociației Pro Infrastructură, ONG-ul său de suflet. Cum a argumentat ministrul

Drulă a numit secretar de stat la Transporturi un fost membru al Asociației Pro Infrastructură, ONG-ul său de suflet. Cum a argumentat ministrul

Noul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă (USR), a anunțat că a numit primul secretar de stat. Este vorba despre Horațiu Cosma, fost membru al Asociației Pro Infrastructura.

Comunitatea de pasionați de infrastructură care, mai târziu, a dat naștere Asociației Pro Infrastructură (API) a luat naștere în 2011. Din 2012, comunitatea a început să se organizeze. A fost și anul în care grupului de pasionați i s-a alăturat Cătălin Drulă.

În 2015, pasionații de infrastructură au înființat organizația non-guvernamentală numită Asociația Pro Infrastructură (API). Printre membrii fondatori s-a numărat și Cătălin Drulă, care a îndeplinit și funcția de vicepreședinte al acestui ONG.

ADVERTISING

Ulterior, devenit deputat USR, Drulă a renunțat la calitatea sa din API.

În Cabinetul Cîțu, Cătălin Drulă a devenit ministru al Transporturilor. Iar Horațiu Cosma – cel pe care l-a numit secretar de stat pe 6 ianuarie - a fost membru al Asociației Pro Infrastructura.

”Astăzi am făcut prima numire de secretar de stat, pe Horațiu Cosma, care se va ocupa de domeniul rutier. Horațiu s-a alăturat Asociației Pro Infrastructură în 2014, apoi în 2016 a activat în calitate de consilier în Cancelaria premierului Dacian Cioloș și în ultimii 4 ani, a fost consilier parlamentar cu atribuții legate de Comisia de Transporturi din 2017.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Horațiu este omul pe care îl poți trezi la trei noaptea să îți spună stadiul oricărei autostrăzi, pozițiile kilometrice, soluțiile tehnice, blocajele birocratice care trebuie rezolvate, stadiul plăților, al exproprierilor și tot ce ține de domeniul investițiilor mari publice.

Am mare încredere că împreună vom accelera șantierele existente și ne vom asigura că cele viitoare pornesc cu premise de eficiență crescută față de trecut.

Vom reveni în zilele și săptămânile următoare cu concluziile analizelor detaliate și cu echipa completă.

ADVERTISING

Construcția abia începe”, a scris Drulă pe Facebook.

Am început noul an la Ministerul Transporturilor puși pe treabă. Este perioada în care ne asigurăm că putem să construim...

Posted by Cătălin Drulă on Wednesday, January 6, 2021

În repetate rânduri în spațiul public s-a speculat că – de vreme ce a fost membru fondator al API și membru al forumului PeUndeMerg – comunitatea pasionaților de infrastructură îl va susține pe Cătălin Drulă.

API a precizat, însă, că n-are de gând să facă așa ceva, ci își va păstra obiectivitatea în relatările despre proiectele de infrastructură.

Astăzi Cătălin Drulă a devenit ministru al Transporturilor. Pentru că s-au făcut și se vor mai face multe speculații și...

Posted by Asociația Pro Infrastructură on Wednesday, December 23, 2020

Citește și:

La câți noi kilometri de autostradă ne putem aștepta în 2021

Ne-am bucurat că s-a deschis metroul spre Drumul Taberei, toamna trecută! Dar vor mai trece ani până să inaugurăm încă o linie subterană


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇