Ministerul Sănătăţii cere autorităţilor din Bucureşti să nu renunţe la restricţii, deşi Capitala nu mai e în scenariul roşu de trei zile

Ministerul Sănătăţii cere autorităţilor din Bucureşti să nu renunţe la restricţii, deşi Capitala nu mai e în scenariul roşu de trei zile

Ministerul Sănătății nu vrea realxarea măsurilor restrictive din Capitală.

Solicitarea MS vine după ce alte două cazuri cu noua tulpină a SARS-CoV-2 descoperită în Marea Britanie au fost confirmate în România, mai exact în București.

”Având în vedere apariția noii tulpini în București, Ministerul Sănătății a recomandat astăzi Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență (CMBSU) amânarea deciziilor de relaxare”, au transmis autoritățile în informarea privind noile infecții cu tulpina mai contagioasă a coronavirusului.

ADVERTISING

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) s-a reunit, vineri, în ședință, la ora 13:00, cu scopul de a relaxa măsurile din Capitală.

Momentan, oficialii nu au ieșit la declarații să ne anunțe ce au stabilit în cadrul întrunirii.

De menționat este că măsurile se vor relaxate ca urmare a faptului că rata de infectare în București s-a situat sub pragul de 3 la mie, timp de trei zile la rând.

Rata de infectare la o mie de locuitori în Capitală a ajuns, vineri, la 2,52. Comparativ, joi indicele era 2,69. Miercuri, incidența era de 2,96 cazuri la o mie de locuitori.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

A.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇