Mesajul lui Klaus Iohannis, după ce a participat la funeraliile de stat ale reginei Elisabeta a II-a (Video)

Mesajul lui Klaus Iohannis, după ce a participat la funeraliile de stat ale reginei Elisabeta a II-a (Video)

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, luni, după ce a participat la funeraliile de stat ale reginei Elisabeta a II-a, că îşi exprimă încă o dată, în numele poporului român, întreaga compasiune pentru această mare pierdere.

„După ce am participat la funeraliile de stat ale Majestăţii Sale Defuncte Regina Elisabeta a II-a, îmi exprim încă o dată, în numele poporului român, întreaga noastră compasiune pentru această mare pierdere.

Majestatea Sa a servit țara cu o dedicație uimitoare, inspirând nu doar poporul britanic, ci întreaga lume. Suntem alături de poporul britanic și în acest moment greu, vă împărtășim pierderea și ne alăturăm cu un omagiu pentru viața și amintirea Majestății Sale”, a transmis preşedintele Klaus Iohannis, pe Twitter

ADVERTISING

Mesajul este însoțit de imagini video de la slujbă, în care poate fi zărit și cuplul prezidențial.

Participare la funeraliile de stat ale Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a

Amintim că România a fost reprezentată la funeraliile de stat de la Westminster Abbey atât de către liderii Casei Regale a României, cât și de către Klaus și Carmen Iohannis.

După o zi plină de ceremonii emoționante, de la ora 17:00 (19:00, ora României) va avea loc o slujbă la capela Castelului Windsor, după care Elisabeta a II-a va fi înmormântată în cadrul unei ceremonii private, ce va avea loc la ora 21:30, ora României.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

La slujba de la Windsor vor avea acces peste 800 de persoane, dar doar membri apropiaţi ai familiei, fără fotografi şi camere de luat vederi.

Vezi cum și-a luat lumea adio de la Regina Elisabeta a II-a: Ultimul drum, în acordurile imnului, sunetul Big Ben-ului și aplauzelor și uralelor mulțimii (Foto & Video)


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇