Ce a scris regele Charles în biletul pus pe sicriul mamei

Ce a scris regele Charles în biletul pus pe sicriul mamei

Biletul care se poate observa printre florile plasate deasupra sicriului reginei Elisabeta a II-a este un mesaj scris de mână de fiul ei, regele Charles al III-lea.

Mesajul noului rege este: „În memoria iubirii și a devotamentului. Charles R”, unde acel ,„R” vine de la <Rex>, care înseamnă rege în limba latină, explică CNN.

FWRO
Foto: Hepta.ro

Dar şi florile așezate pe sicriu au o simbolistică aparte. Această jerbă conține flori și frunze tăiate din grădinile Palatului Buckingham, Clarence House și Highgrove House, la cererea regelui Charles al III-lea. Aceasta a fost așezată într-un cuib de mușchi englezesc și ramuri de stejar.

ADVERTISING

Frunzele au fost alese pentru simbolistica lor: rozmarin (pentru amintire), mirt (un simbol străvechi al unei căsnicii fericite) și stejar englezesc (simbol al forței iubirii), a precizat Palatul Buckingham.

Mirtul a fost tăiat dintr-o plantă crescută dintr-o crenguță din buchetul de nuntă al reginei, atunci când s-a căsătorit cu prințul Philip în 1947.

Tot pe sicriu se află şi coroana imperială, cu o poveste interesantă.

Întreaga lume își ia, luni, adio de la regina Elisabeta a II-a, ce va fi înmormântată alături de prințul Philip, după 10 zile de ceremonii funerare. Aici puteţi vedea procesiunea funerară minut cu minut.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇