Povestea Capelei St. George din Castelul Windsor, unde va fi înmormântată regina Elisabeta a II-a

Povestea Capelei St. George din Castelul Windsor, unde va fi înmormântată regina Elisabeta a II-a

Regina Elisabeta a II-a va fi înmormântată azi la Capela St. George din Castelul Windsor, alături de soțul ei, prințul Philip. Capela istorică este locul de odihnă pentru mulți dintre cei mai mari monarhi ai Angliei.

Lucrările la capelă au fost începute de regele Edward al IV-lea în 1475 și a fost nevoie de 50 de ani pentru a fi finalizată în cele din urmă de regele Henric al VIII-lea, scrie Sky News.

Este capela oficială a Ordinului Jartierei și se află în partea inferioară a castelului Windsor. Aici este păstrată sabia lui Edward al III-lea. El a trăit la Castelul Windsor în secolul al XIV-lea și a fost cel care l-a proclamat pe St. George protector al familiei regale.

ADVERTISING

Sabia sa a fost printre obiectele salvate din capelă în timpul ocupației din Războiul Civil englez, în anii 1600, când capela a fost grav avariată.

În interiorul capelei, pe latura de nord, se află Capela Memorială George al VI-lea, care este o anexă a Capelei St George. Aici va fi înmormântată regina Elisabeta a II-a. Tatăl reginei este înmormântat aici, împreună cu mama ei. Și cenușa surorii ei, prințesa Margaret, se află aici.

Sicriul prințului Philip, aflat în prezent în Cavoul Regal, va fi mutat în capela memorială, astfel încât regina și soțul ei să se poată odihni împreună.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ceremonia de înmormântare

Odată ce sicriul reginei ajunge la Castelul Windsor, mașina funerară va merge în procesiune funerară la Capela St. George, prin Long Walk. O slujbă televizată va avea loc apoi în capelă.

Seara va avea loc o ceremonie privată de înmormântare cu membrii familiei regale. Pe tot parcursul slujbei vor avea loc diverse tradiții care simbolizează sfârșitul domniei reginei, deoarece este despărțită de coroană pentru ultima oară.

Evenimente majore la capelă în ultimii ani

La capelă au avut loc o serie de evenimente istorice, cel mai recent fiind înmormântarea prințului Philip, anul trecut. În timpul slujbei, regina a trebuit să stea singură în timp ce și-a luat rămas bun de la soțul ei din cauza restricțiilor legate de coronavirus.

ADVERTISING

O ocazie mai fericită a avut loc în 2018, când prințul Harry și Megan Markle s-au căsătorit în capelă. A fost și locul nunții prințesei Eugenie cu Jack Brooksbank.

Au avut loc și alte nunți la capelă, precum cea a lui Peter Phillips (fiul prințesei Anne) și Autumn Kelly, dar și cea a prințului Edward cu Sophie Rhys-Jones.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇