Membrii unei familii de români, inclusiv un copil, au murit încercând să treacă ilegal în SUA. Un bebeluș, dat dispărut

Membrii unei familii de români, inclusiv un copil, au murit încercând să treacă ilegal în SUA. Un bebeluș, dat dispărut

Şase persoane ale căror cadavre au fost recuperate joi din fluviul St. Lawrence, de la graniţa Canadei şi Statelor Unite, formau două familii, de origine română şi indiană, care probabil încercau să intre ilegal în SUA, a anunţat vineri poliţia canadiană, citată de presa locală. Printre decedaţi este un copil din familia de români, în timp ce un bebeluş, care ar fi din aceeaşi familie, este dat dispărut.

Cele şase cadavre au fost găsite joi într-o zonă mlăştinoasă în timpul unei căutări aeriene împreună cu Garda de Coastă canadiană.

ADVERTISING

Una dintre persoanele decedate este un copil de vârstă mică, sub 3 ani, găsit cu un paşaport canadian, a declarat joi poliţia pentru CTV News. Copilul făcea parte din familia de români şi probabil se născuse în Canada, acesta fiind motivul pentru care avea paşaport canadian. Celelalte cinci persoane decedate sunt adulţi.

Un al doilea copil din aceeaşi familie, un bebeluş, este încă dispărut, la fel şi o altă persoană. Autorităţile au trimis la faţa locului un elicopter, investigatori speciali şi scafandri.

ADVERTISING

Cadavrele, care nu au fost identificate oficial, au fost găsite în Tsi Snaihne în Akwesasne, un teritoriu al băştinaşilor Mohawk care se află la graniţa dintre Quebec, Ontario şi statul New York.

"Probabil că toţi au încercat să intre ilegal în SUA din Canada", a declarat Lee-Ann O'Brien, adjuncta şefului poliţiei din Akwesasne.

Cadavrele au fost descoperite în urma căutării unei alte persoane dispărute, care începuse tot joi. Casey Oakes, în vârstă de 30 de ani, fusese văzut ultima dată miercuri la bordul unei mici ambarcaţiuni de culoare albastru deschis care plecase din capătul estic al Insulei Cornwall. Ambarcaţiunea a fost găsită lângă corpurile celor şase persoane decedate. Poliţia din Akwesasne nu a putut confirma dacă Oakes are vreo legătură cu victimele.

ADVERTISING

Poliţia spune că aşteaptă rezultatele autopsiei şi ale testelor toxicologice pentru a determina cauza exactă a morţii.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇