Masca redevine obligatorie în aproape toate spaţiile publice închise din Grecia, dar nu și în biserici

Masca redevine obligatorie în aproape toate spaţiile publice închise din Grecia, dar nu și în biserici

Grecia a anunţat marţi că masca va fi din nou obligatorie în magazine, bănci, servicii publice şi majoritatea locurilor închise, în contextul unei creşteri a numărului cazurilor de coronavirus.

„Nu există niciun motiv să intrăm în panică dar nu trebuie să lăsăm garda jos”, a declarat ministrul protecţiei civile, Nikos Hardalias, evocând o „creştere a numărului de cazuri în ultimele zile”, o „tendinţă stabilă”, relatează AFP.

Grecia a înregistrat până în prezent 202 decese provocate de COVID-19 şi peste 4.200 de infectări, dintre care 28% sunt legate de călătorii în străinătate, în creştere după redeschiderea frontierelor pentru turişti la 1 iulie.

ADVERTISING

De la această dată, au existat peste 340 de infectări confirmate în rândul celor 1,3 milioane de oameni care au venit în Grecia, potrivit ministrului.

ADVERTISING

"Însă imaginea epidemiologică a ţării este în formă mai bună decât cea a multor altor ţări”, a adăugat Hardalias, în cadrul unui briefing de presă.

În biserici, masca nu e obligatorie

Excluzând "impunerea unei izolări generale", ministrul a anunţat purtarea obligatorie a măştii "pentru angajaţi şi clienţi" începând de miercuri în aproape toate spaţiile închise din Grecia.

Orice infracţiune va fi pasibilă de o amendă de 150 de euro.

"Servicii publice, bănci, supermarketuri şi magazine alimentare, transporturi publice, taxiuri, ascensoare, spitale şi cabinete medicale, saloane de înfrumuseţarea şi de coafură", a enumerat el.

ADVERTISING

Bisericile nu sunt pentru moment pe lista spaţiilor unde masca va fi obligatorie, subiect sensibil într-o ţară în care nu există separaţie între biserică şi stat.

Masca era deja obligatorie în transporturile publice şi, de pe 20 iulie, în supermarketuri.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇