Noi restricții pentru turiștii români în Grecia: Nu se mai intră nici cu avionul fără testul negativ de COVID-19

Noi restricții pentru turiștii români în Grecia: Nu se mai intră nici cu avionul fără testul negativ de COVID-19

Turiștii din România și din Bulgaria, care intră în Grecia pe calea aerului, trebuie să facă dovada deținerii unui test Covid negativ. Măsura este valabilă pentru perioada 28 iulie – 4 august, urmând a fi re-evaluată în funcție de evoluția situației.

Turiștii români și bulgari care vor merge în Grecia cu avionul începând de marți, 28 iulie, trebuie să aibă un rezultat negativ al testului pentru COVID-19, care să fie efectuat cu până la 72 de ore înainte de intrarea lor în Grecia, potrivit unui anunț al Ambasadei Greciei la București.

ADVERTISING

Cetățenii greci care vin din cele două țări din motive profesionale  nu vor avea nevoie de un asemenea test.

Ambasada precizează că doar călătorii care au un certificat de rezultat negativ al testului de COVID-19 vor fi autorizați să intre în țară. Certificatele trebuie să fie scrise în limba engleză și să poarte numele și numărul pașaportului turistului.

Certificatele care nu îndeplinesc criteriile de mai sus nu vor fi acceptate. Falsificarea certificatelor este pedepsită de legea greacă.

Ambasada elenă precizează că turiștii vor trebui să completeze și să trimită formularul de intrare în Grecia, dar cu toate acestea  pot fi supuși testării aleatorii la sosirea la granița greacă.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Citiți și Autorităţile din Grecia anunţă că 61 de români sunt infectaţi cu coronavirus/ MAE precizează că unii au refuzat ca situaţia lor să fie comunicată la Bucureşti

Plecați în Grecia? Dacă faceți testul în Bulgaria, riscați să fiți plasaţi în carantină în țara vecină


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇