Marea Britanie ar putea să le dea câte 500 de lire sterline bolnavilor de Covid, ca să stea izolaţi

Marea Britanie ar putea să le dea câte 500 de lire sterline bolnavilor de Covid, ca să stea izolaţi

În încercarea de a-i face pe oameni să se testeze și să stea carantinați, autoritățile britanice sunt capabile chiar să îi plătească pe aceștia.

Guvernul vrea să acorde câte 500 de lire persoanelor confirmate cu coronavirus pentru a se autoizola, în contextul în care tot mai mulți cetățeni evită să se testeze sau nu respectă măsura autoizolării, din frica de a nu-și pierde veniturile.

Planul a fost realizat după ce cercetările au sugerat că doar 17% dintre persoanele cu simptome se prezintă pentru a face un test, deoarece se tem să nu își piardă veniturile, transmite Sky News.

ADVERTISING

Acest lucru ar costa Guvernul 453 milioane de lire sterline pe săptămână sau 2 miliarde de lire sterline pe lună, conform unui document întocmit de Departamentul de Sănătate și Asistență Socială (DHSC) al lui Matt Hancock.

DHSC recomandă, de asemenea, ca Poliția să aibă acces la datele de sănătate pentru a putea controla încălcarea carantinei, astfel încât cei care nu o respectă să nu mai poată primi banii.  

Dorința de a evita autoizolarea este cea mai mare piedică în ceea ce privește numărul de teste realizate în Marea Britanie.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Planul trebuie aprobat de comitetul de luptă împotriva coronavirusului, unde se va confrunta cu opoziția făcută de Rishi Sunak, ministrul Finanțelor și șeful Trezoreriei, din cauza costurilor ridicate.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

A.G.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇