Marea Britanie nu mai cumpără petrol, cărbune, fier și oțel din Rusia

Marea Britanie nu mai cumpără petrol, cărbune, fier și oțel din Rusia

Marea Britanie impune noi sancțiuni Rusiei, la fel ca SUA și UE, în urma acuzațiilor privind comiterea de către armata rusă a unui masacru la marginea Kievului, în localitatea Bucea.

Sancțiunile merg de la înghețarea activelor Sberbank și Credit Bank of Moscow și interzicerea investițiilor noi către Rusia până la oprirea tuturor importurilor de cărbune și petrol rusesc până la sfârșitul anului, după care va urma și interzicerea importurilor de gaze naturale, scrie The Guardian.

În plus, importurile de produse rusești din fier și oțel vor fi interzise și alți opt oligarhi au mai fost adăugați pe lista de sancțiuni.

ADVERTISING

„Ultimul nostru val de măsuri va pune capăt importurilor de energie rusă de către Regatul Unit și va sancționa încă mai multe persoane și întreprinderi, decimând mașina de război a lui Putin.

Împreună cu aliații noștri, arătăm elitei ruse că nu se poate spăla pe mâini de atrocitățile comise la ordinul lui Putin. Nu ne vom odihni până când Ucraina va învinge”, spune Liz Truss, secretarul britanic de Externe.

Și SUA a impus noi sancțiuni Rusiei, iar pe listă sunt și familiile celor mai puternici oameni de la Moscova, inclusiv fiicele lui Vladimir Putin și familia lui Serghei Lavrov, ministrul de Externe.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇