Maia Sandu s-a întâlnit cu Samantha Power: SUA sprijină reformarea Republicii Moldova

Maia Sandu s-a întâlnit cu Samantha Power: SUA sprijină reformarea Republicii Moldova

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut miercuri seară o întrevedere cu Samantha Power, Administratorul USAID, Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională, care se află într-o vizită de lucru la Chișinău.

Discuția a vizat situația din Republica Moldova și din regiune, precum și consecințele socio-economice ale războiului din Ucraina.

Întrevedere cu Administratoarea USAID, Samantha Power

„Am vorbit despre primirea refugiaților ucraineni în Moldova, despre situația de securitate din regiune și despre provocările cu care se confruntă țara noastră de la începutul războiului din Ucraina.

ADVERTISING

Doamna Samantha Power a apreciat eforturile cetățenilor noștri în contextul crizei umanitare din țara vecină și a reconfirmat sprijinul Guvernului Statelor Unite pentru agenda de reformare a Republicii Moldova”, a spus președintele Maia Sandu, după conferința comună de presă.

De asemenea, Maia Sandu a menționat că cetățenii Republicii Moldova își doresc să construiască o țară competitivă, inovatoare și rezilientă, cu sprijinul partenerilor de dezvoltare, dar pentru aceasta avem nevoie de pace.

Declarații comune de presă cu Administratoarea USAID, Samantha Power

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇