Maia Sandu anunţă zi de doliu naţional pentru victimele războiului din Ucraina - SUA oferă R.Moldova un ajutor de 50 de milioane de dolari

Maia Sandu anunţă zi de doliu naţional pentru victimele războiului din Ucraina - SUA oferă R.Moldova un ajutor de 50 de milioane de dolari

Preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a declarat „şocată” duminică de „masacrul” din oraşul ucrainean Bucea, în apropiere de Kiev, şi a anunţat o zi de doliu naţional în memoria victimelor de până acum ale războiului dus de Rusia în Ucraina.

„Suntem şocaţi, alături de o lume întreagă, de masacrul din oraşul Bucea”, din apropiere Kiev, a scris Maia Sandu pe contul său de Facebook.

"Moldova condamnă cu fermitate aceste crime împotriva umanităţii, la fel cum condamnă acest război ilegal şi neprovocat, declanşat de Federaţia Rusă împotriva Ucrainei", a adăugat ea.

ADVERTISING

Preşedinta Republicii Moldova a mai anunţat că luni va fi "zi de doliu naţional în memoria tuturor vieţilor nevinovate pierdute, în ultimele 39 de zile, în Ucraina".

SUA oferă Republicii Moldova un ajutor de 50 de milioane de dolari pentru a face faţă efectelor războiului din Ucraina

În context, Statele Unite vor oferi Republicii Moldova 50 de milioane de dolari pentru a o ajuta să facă faţă impactului războiului declanşat de Rusia împotriva Ucrainei, a anunţat duminică ambasadoarea americană la ONU, Linda Thomas-Greenfield, în timpul unei vizite la Chişinău, informează Reuters.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ea a spus că banii vor sprijini managementul frontierei, prin programe, instrucţie şi echipamente, eforturile de combatere a traficului de fiinţe umane, îmbunătăţirea eficienţei şi transparenţei în domeniul justiţiei şi combaterea corupţiei şi criminalităţii cibernetice.

Noua sumă se adaugă la cele 30 de milioane de dolari anunţate de SUA luna trecută pentru a sprijini eforturile de îngrijire a refugiaţilor în Republica Moldova în următoarele şase luni.

Aproape 400.000 de refugiaţi au plecat deja din Ucraina prin Republica Moldova, aproximativ un sfert dintre ei rămânând în această ţară, conform ONU.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇