Mai multe rachete au lovit zone rezidenţiale din Kabul. Cel puţin trei oameni au murit

Mai multe rachete au lovit zone rezidenţiale din Kabul. Cel puţin trei oameni au murit

Mai multe rachete au lovit, la primele ore ale zilei de sâmbătă, zone rezidenţiale din capitala Afganistanului, iar cel puţin trei civili au murit.

Zeci de persoane au fost rănite, au anunţat oficiali din poliţie, citează Reuters.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Exploziile, care au avut loc în apropierea enclavei diplomatice, au făcut ca sirenele să pornească şi au avut loc cu două zile înaintea unei importante conferinţe ce va avea loc la Geneva privind donaţii pentru Afganistan.

Tariq Arian, purtător de cuvânt al Ministerului de Interne, a spus că trei civili au fost ucişi şi 11 răniţi. Un oficial din Ministerul Sănătăţii a afirmat că din zonele afectate au fost preluate cinci trupuri neînsufleţite şi 21 de răniţi au fost duşi la spital.

Atacurile, comise de ”teroriști”

Arian a spus că atacurile au fost comise de ”terorişti”, care au lansat rachetele dintr-un camion de mici dimensiuni, adăugând că o anchetă este în curs pentru a se afla cum a intrat vehiculul în oraş.

Insurgenţii talibani, care luptă împotriva administraţiei de la Kabul susţinută internaţional, au negat implicarea în atac.

De când negocierile de pace dintre Guvernul afgan şi talibani au stagnat, numărul atacurilor comise de talibani şi de alte grupuri extremiste a crescut, mai ales în capitala cu peste 5 milioane de locuitori.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!