MAI înființează un centru de donare sânge si plasmă autoimună la Spitalul Gerota, unde a fost primul focar de COVID-19

MAI înființează un centru de donare sânge si plasmă autoimună la Spitalul Gerota, unde a fost primul focar de COVID-19

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat, marți, că la Spitalul de Urgență MAI “Prof. Dr. Dimitrie Gerota” va fi înființat un centru pentru recoltarea de plasmă autoimună și o bancă pentru plasmă.

Spitalul Gerota a fost primul focar major de COVID-19 după ce un fost șef din Poliție a mers să se trateze acolo, ascunzând faptul că a fost într-o călătorie în străinătate.

„Așa cum ați aflat, la nivel la național s-au înregistrat 104 decese din cauza COVID-19. În ultimele 24 de ore la nivelul MAI s-au infectat 124 de colegi, iar de la începutul pandemiei am înregistrat 4.117 cazuri de infecții și nouă cazuri de decese. Acest lucru este îngrijorător, dar și un semnal de alarmă pentru a ne mobiliza și a găsi cât mai multe soluții pentru a ne salva semenii. (...)

ADVERTISING

Vom crea un centru de recoltare sânge și plasmă autoimună, urmând ca în viitor să realizăm o bancă de plasmă necesară tuturor compatrioților”, a anunțat Marcel Vela.

Ministrul a punctat că pentru unii dintre pacientii grav bolnavi plasma poate reprezenta unica șansă la viață.

Vor putea dona și civilii

Vela a adăugat că la acest centru vor putea dona atât angajați ai MAI, cât și civili.

„Această măsură este cu atât mai necesară având în vedere posibilitățile actuale de terapie oferite de centrele specializate. Pentru unii dintre pacientii grav bolnavi plasma donată de persoanele care s-au vindecat de COVID-19 poate reprezenta unica șansă la viață.

ADVERTISING

Noi, la nivelul MAI, lucrăm pe mai multe planuri pentru a ține sub control această pandemie, fie că suntem în stradă, fie că încercăm să atragem atenția asupra beneficiului pe care îl are donarea de plasmă”, a punctat Vela.

La conferința de presă au participat și Alida Moise - directorul spitalului "Dimitrie Gerota" şi chestorul de poliţie - medic Dinu Dragomir, directorul Direcţiei Medicale. Cei doi au fost infectați cu COVID-19.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇