Macron: Rusia e o putere de temut şi nu dorim un război cu poporul rus. Pentru ca Ucraina să câştige, Zelenski va trebui să negocieze

Macron: Rusia e o putere de temut şi nu dorim un război cu poporul rus. Pentru ca Ucraina să câştige, Zelenski va trebui să negocieze

Rusia este o putere de temut şi noi nu dorim să avem un război cu poporul rus, a declarat miercuri președintele Franţei, Emmanuel Macron, aflat în vizită în România.

El a precizat că, pentru ca Ucraina să câştige şi focul să înceteze, preşedintele ucrainean va trebui să negocieze cu Rusia.

”Rusia este o putere de temut şi noi nu dorim să avem un război cu poporul rus şi să îl nimicim mâine, cum s-a spus în unele ocazii, de către alţii. Noi nu am spus acest lucru dar, pentru ca Ucaina să câştige şi focul să înceteze, trebuie să negociem.

ADVERTISING

Preşedintele ucrainean va trebui să negocieze cu Rusia şi noi, europenii, vom fi şi noi prezenţi la această masă aducând garanţii de securitate şi elemente ce ţin de resortul nostru. Aceasta este realitatea, va trebui să se întâmple la un moment dat şi niciun discurs excesiv nu trebuie să ne umbrească viitorul”, a mai spus Macron.

El a subliniat că, în faţa războiului decis de Rusia împotriva Ucrainei şi a poporului ucrainean, poziţia Franţei şi a Europei a fost clară din prima zi.

În opinia lui Macron, singura soluţionare posibilă a conflictului este fie o victorie militară a Ucrainei, fie la un moment dat o discuţie, pentru că este singura soluţie care să permită ajungerea la un acord între cele două state.

ADVERTISING

”Încă din prima zi, Franţa a spus clar că Rusia este ţara agresoare şi că duce un război de agresiune împotriva Ucrainei şi a poporului ucrainean şi că nu respectă nici integritatea şi nici suveranitatea ucraineană. Am condamnat ferm acest război, în toate structurile internaţionale şi am luat măsuri.

Singura soluţionare posibilă a conflictului este fie o victorie militară a Ucrainei, fie la un moment dat o discuţie, pentru că este singura soluţie care să permită ajungerea la un acord între Ucraina şi Rusia. Este o chestiune de bun simţ. Sunt frapat că există o formă de escaladare verbală, fără să se tragă consecinţele acestor declaraţii. Eu încerc să fiu coerent în ceea ce spun şi cu situaţia de pe teren”, a mai arătat Macron.

ADVERTISING

Președintele francez Emmanuel Macron a ajuns marți în România, pe aeroportul Mihail Kogălniceanu din Constanța.

Miercuri dimineață a vizitat, împreună cu Klaus Iohannis, Baza Aeriană „Mihail Kogălniceanu”. Ulterior, cei doi au susținut declarații comune de presă.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇