Macron i-a spus lui Putin că a făcut o greșeală "istorică" invadând Ucraina, dar Rusia "nu trebuie umilită"

Macron i-a spus lui Putin că a făcut o greșeală "istorică" invadând Ucraina, dar Rusia "nu trebuie umilită"

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a declarat că Vladimir Putin a comis „o greșeală istorică și fundamentală” invadând Ucraina.

„Cred, și i-am spus-o, că a făcut o eroare istorică și fundamentală pentru poporul său, pentru el și pentru istorie”, a spus Macron într-un interviu cu presa locală, relatează BBC.

"Cred că s-a izolat singur. Să te izolezi singur e un lucru, dar să fii capabil să ieși din asta este o cale dificilă", a adăugat președintele francez.

Macron nu a exclus o vizită la Kiev în curând și a subliniat că Rusia nu trebuie umilită. "Nu trebuie să umilim Rusia, pentru ca atunci când se vor încheia luptele, să putem construi o cale de ieşire la nivel diplomatic", a spus el.

ADVERTISING

Întrebat dacă intenţionează să se deplaseze la Kiev, Macron a răspuns: "Nu exclud nimic în acest moment".

"Vrem să creştem sprijinul financiar şi militar destinat Ucrainei şi trebuie să facem totul pentru a putea fi exportate cereale din Ucraina", a mai spus el.

Președintele Franței a avut mai multe discuții cu Vladimir Putin de la începerea invaziei ruse în Ucraina, în comparație cu ceilalți lideri occidentali.

Ultimul dialog a fost o convorbire în trei, între Macron, Putin și cancelarul german Olaf Scholz.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇