Macron insistă că ar putea fi necesare "operațiuni la sol" ale Occidentului în Ucraina

Macron insistă că ar putea fi necesare "operațiuni la sol" ale Occidentului în Ucraina

Operaţiuni la sol în Ucraina de către Occident ar putea fi necesare „la un moment dat”, a reafirmat preşedintele francez Emmanuel Macron.

„Poate că la un moment dat – nu doresc, nu voi lua iniţiativa – vor fi necesare operaţiuni la sol, oricare ar fi acestea, pentru a contracara forţele ruse”, a declarat preşedintele Macron, într-un interviu publicat sâmbătă seara de Le Parisien, la revenirea sa de la Berlin, unde s-a întâlnit cu liderii german şi polonez.

Puterea Franţei este că o putem face„, a adăugat el, citat de AFP.

ADVERTISING

În capitala Germaniei, Emmanuel Macron s-a întâlnit cu cancelarul Olaf Scholz şi cu premierul polonez Donald Tusk într-o demonstraţie de unitate între cele trei ţări.

Declaraţiile repetate ale preşedintelui Emmanuel Macron, care refuză să excludă trimiterea de trupe terestre în Ucraina, au provocat tulburări în rândul aliaţilor Parisului, în primul rând, Germania, şi au stârnit dezaprobarea aproape unanimă a opoziţiei din Franţa.

ADVERTISING

Zilele trecute Macron a declarat că începutul acestui an este momentul în care trebuie făcut un salt împotriva Rusiei. Dar președintele francez nu s-a oprit aici și ulterior, într-o serie de mesaje video pe X, el a dus mai departe avertismentul, spunând că următoarele state pe lista lui Putin, dacă e lăsat să câștige în Ucraina, vor fi Republica Moldova, România și Polonia.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇